01 Aralık 2014 09:13

Hayal Band’dan ilk konser

Gaziantep’te farklı coğrafyalardan gelip, farklı dillerde, kültürlerde şarkılar seslendirmek için kurulan Hayal Band ilk kez dinleyicilerin karşısına çıktı.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Gaziantep’te farklı coğrafyalardan gelip, farklı dillerde, kültürlerde şarkılar seslendirmek için kurulan Hayal Band ilk kez dinleyicilerin karşısına çıktı. Onat Kutlar Devlet Tiyatrosunda verilen konsere yüzlerce kişinin yanı sıra Suriyeli sığınmacılar da ilgi gösterdi.

Yaptıkları müziği “Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice, Lazca ve Gürcüce ezgilerden oluşan bir harman” olarak ifade eden Hayal Band üyeleri, farklı dillerde aynı kardeşlik duygusunu dile getirerek, Antep’te müzik çalışmalarına başladı. Hayal Band’ın “Kardeşlik projesi” olarak gördüğü müzik çalışmalarına ise kentte kültür ve sanata verdiği çalışmalarıyla bilinen Nar Bilim, Kültür ve Sanat (Nar Sanat) ev sahipliği yaptı.

'HAYAL BAND KARDEŞCE YAŞAMA OLAN ÖZLEMİNİN SESİDİR'

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Nar Sanat Derneği Başkanı Hatice Yıldız, “Farklı dillerde aynı yürekle ezgiler seslendiren Hayal Band, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes, Ermeni bütün halkların savaşın olmadığı bir dünyada kardeşçe yaşama olan özleminin sesidir. Bu sese ortak olan herkesi selamlıyor, müzik dolu bir akşam geçirmenizi diliyoruz” dedi. Yıldız’ın konuşması Arapça ve İngilizceye de çevrildi.

HAYAL BAND AYAKTA ALKIŞLANDI

Dün verdikleri konserle ilk kez dinleyicilerin karşısına çıkan Hayal Band, dinleyicilerinden tam not aldı. Konser sonunda uzun süre ayakta alkışlanan Hayal Band üyeleri, gece boyunca Karadeniz’den Şam’a, Balkanlar’dan Halep’e, Kerkük’e ve Anadolu’ya kadar tüm kültürleri bir arada yansıtan şarkılar seslendirdi. Hayal Band’ın seslendirdiği şarkılara dinleyiciler, yer yer alkışlarla yer yer şarkıları birlikte söyleyerek eşlik etti. Grubun yaratmış olduğu duygu birikimi, halklar arasında düşmanlık tohumlarının ekildiği şu günlerde merdiven boşluklarına kadar dolu salonda, halkların kardeşlik duygusuna ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

‘Emek eksenli bir laikliği savunmalıyız’

SONRAKİ HABER

Düşen F-16 uçağının enkazına ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...