01 Aralık 2014 08:59

Abim Deniz’e hem küfür hem sansür

İş Adamı Ethem Sancak’ın TMSF’den devraldığı Türk Medya’nın bünyesindeki TV360, Can Dündar’ın yeni kitabı ‘Abim Deniz’e sansür uyguladı.

Paylaş

İş Adamı Ethem Sancak’ın TMSF’den devraldığı Türk Medya’nın bünyesindeki TV360, Can Dündar’ın yeni kitabı ‘Abim Deniz’e sansür uyguladı.

Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, Deniz Gezmiş’in mektuplarının yer aldığı ‘Abim Deniz’ kitabının Kanal 360 tarafından sansürlendiğini iddia etti.  Öz, 3 haftadır en çok satanlar listesinde bulunan kitabın, kanal yönetim kurulunun bir üyesi tarafından “Çıkarın lan o Can Dündar pe...’ini o listeden” sözleri ile Kanal 360’taki çok satanlar VTR’sinden çıkarıldığını öne sürdü.

Can Öz’ün Twitter’dan yaptığı açıklamalar şöyle:

Kanal 360’ın bu hafta hazırlanan çok satanlar VTR’sinin aslında en üstünde Can Dündar var. Ama bu VTR asla yayına sokulmadı. 360’ın yönetim kurulundan bir üye (kendini bilir) VTR’den haberdar oluyor ve “Çıkarın lan o Can Dündar pe...’ini o listeden” diyor. Ve Kanal 360’ın listelerine göre bugün Türkiye’de Can Dündar’dan “Abim Deniz” diye bir kitap yok.

Geçtiğimiz hafta kitabın yazı dizisi, Fox TV’de sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya tarafından ekranda tavsiye edilince ceza nedeni sayılmıştı. RTÜK Fox TV’de sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya’nın, Cumhuriyet gazetesinde yayınladığı Deniz Gezmiş yazı dizisiyle ilgili “Bugünlerde birer tane Cumhuriyet gazetesi almanızı öneririm. Çünkü tarihi vesikalar bunlar. En kötü, paranız yoksa cumhuriyet.com.tr’ye girin” sözleri nedeniyle, programına ceza vermişti.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yalova’daki ağaç katliamını kaçırmadı

SONRAKİ HABER

Türkiye resmen G-20 dönem başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...