01 Aralık 2014 06:57

Yatağan'da 'süresiz eylem'

Yatağan ve Milas’ta enerji ve maden işçileri özelleştirmeye karşı süresiz eyleme başladı. Genel Müdürlüğün dün geceden itibaren “Sayaçları sıfırlayın” çağrısına işçiler üreterek ve santrallere, maden işletmelerine barikatlar kurarak yanıt verdi.

Paylaş

Yatağan ve Milas’ta enerji ve maden işçileri özelleştirmeye karşı süresiz eyleme başladı.

Genel Müdürlüğün dün geceden itibaren “Sayaçları sıfırlayın” çağrısına işçiler üreterek ve santrallere, maden işletmelerine barikatlar kurarak yanıt verdi.

İşçiler dün geceden itibaren işyerleri önünden ayrılmayarak işyerlerine her türlü giriş çıkışı yasakladı.

Bunun termik santralin alıcısı Elsan için yapıldığını ifade eden Yatağan Tes-İş Şube Sekreteri Mustafa Koçak, “Bizler vardiyalarda üretime devam edeceğiz. Fakat onun dışındaki tüm işçiler evlerine gitmeyerek işyerleri önünden ayrılmayacak” diye konuştu.

Yatağan İşyeri Temsilcisi Uğur Kılıç da sonuna kadar direneceklerini ve özelleştirmecileri bu karardan vazgeçireceklerini dile getirdi.

MUĞLA- MİLAS KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Bugün sabah işyerine gelen Yatağan Termik Santrali İdari İşler Müdürü Enver Çetin, işçiler tarafından içeri alınmadı. Bunu gören diğer memur ve yöneticiler de içeri girmeyerek nizamiye kapısından döndü. Saat 08.00'de ise Yatağan Kömür İşletmesi'nin de bekleyen işçiler arasından yaklaşık 500 kişi Yatağan Termik Santrali'ne yürüyüş düzenledi. Yatağan Termik Santrali'ne 'Ölmek var dönmek yok', 'KİT'ler vatandır vatan satılmaz', 'Direne derine kazanacağız' ve 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen işçiler, Muğla- Milas Karayolu'nu yaklaşık 30 dakika her iki yönlü ulaşıma kapadı. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından yolu açan işçiler, Yatağan Termik Santrali'nin nizamisinde bekleyen enerji işçileri arkadaşlarının yanına geldi.

İL JANDARMA KOMUTANI İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir süre sonra Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Yatağan Termik Santrali önüne gelerek Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ile görüştü. Çelik, karayolunun ulaşıma kapatılmaması ve santral içindeki yangına müdahale edilmesine izin verilmesini istedi. Bunun üzerine işçiler itfaiyenin nizamiyeden girmesine ve yangına müdahale etmesine izin verdi.

EYLEMDE KARARLI OLDUKLARINI VURGULADI

Ardından Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, basın açıklaması yaptı. Santralde üretimin durdurulması talimatına rağmen üretime devam ettiklerini söyleyen Erçelik, "İşletmelerimizi özel sektöre devretmeyeceğiz. Cesedimizi çiğnemeden bu işyerlerine giremeyecekler" dedi.

Madencilerle enerji işçilerinin santraldeki bekleyişi sürüyor. (Muğla/EVRENSEL)

YATAĞAN İŞÇİSİ BARİKATI KURDU

ÖNCEKİ HABER

Uruguay'da 'solcu' aday kazandı

SONRAKİ HABER

Kobe Bryant tarihe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa