01 Aralık 2014 04:25

Yatağan işçisi barikatı kurdu

Yatağan Termik Santralinde işçiler ihaleyi kazanan şirketin hükümetle devir sözleşmesini imzaladığı haberi üzerine barikat kurup direnişe geçti. Enerji ve maden işçilerinin işyerleri önündeki bekleyişleri sürüyor.

Paylaş

Yatağan'da santrali alan şirketin bugün devir sözleşmesini imzaladığı haberi üzerine Yatağan işçileri ayağa kalktı. İşçiler şirketi içeri sokmamak ve satışı durdurmak için santral önünde barikat kurdu. Haberi duyan işçiler barikata koştu. Vardiyadan çıkan işçiler santralden ayrılmazken madenciler de santral önüne geldi. İşçiler santral önünde bekleyişe geçti. Ayrıca maden önünde de iş makinalarıyla barikat kuruldu.

'ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARARI YERİNE GETİRİYORUZ'

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik santralin bu gece devredileceğine dair duyum aldıklarını belirterek “Almış olduğumuz karar gereğince işyerini terke etmeme eylemimizi başlattık. Özelleştirmeye karşı direnişte kararlıyız. Santrali sattırmayacağız” dedi.

'BUGÜN İŞÇİ SINIFI YATAGAN İŞÇİLERİNİN NEZDİNDE BİR SINAVDAN GEÇİYOR'

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin direnişe geçtiklerini belirterek "Bugün Soma'da 2 bin işçinin işten atıldığını öğrendik. Biz de bir buçuk yılı aşkındır Yatağan Ermenek olmasın Soma olmasın diye mücadele veriyoruz. AKP ve sermaye el ele vermiş emekçileri eziyor. 440 gündür hem emek hem de demokrasi mücadele veriyoruz, mücadelemiz inançla sürüyor. Tüm uyarılarımıza rağmen hükümet devri gerçekleşti. Biz de dediğimiz gibi ihaleyi alan şirketi içeri sokmayacağız.

Bugün santralin devrinin imzalandığını duyduk ve duyum üzerine saat 10'dan itibaren santral önündeki direniş çadırımızda toplandık. Diğer  yandan kömür ocağının önünde iş makineleriyle barikatları kurduk. An itibariyle işyerini terk etmeme eylemini başlatmış bulunuyoruz. Bütün işçi sınıfını ve emek dostlarını bu barikatı sağlamlaştırmaya çağırıyoruz. Bu kavgayı biz başlatmadık ama hücrelerimize kadar kavgaya hazırız. Bu satış iptal edilmeli. Biz üretimi aksatmıyoruz, üretimi devam ettiriyoruz. Devir yapılınca üretimi durdurun demişler ama biz durdurmayacağız.

Zaman emek dostlarının yardımıyla bizden yana işleyecek. Emekçiler Yatağan işçileri nezdinde bir sınavdan geçiyor umarım bu sınavdan geçeriz. Bu barikatı yıktırmamak tüm emekçilerin elinde bunun için tüm emekçileri bu barikatı sağlamlaştırmaya çağırıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seferovic Tuğçe’yi unutmadı

SONRAKİ HABER

Diş ağrınız hafifletecek 10 tavsiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...