30 Kasım 2014 17:16

IŞİD protestosuna saldırı: Bir çocuk ağır yaralandı

Hani ilçesinde Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden gençlere polisin müdahalesi sonrası çıkan olaylarda, M.S. isimli çocuk başından yaralandı. Ağır yaralanan M.S.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu ve iki gözünü kaybettiği belirtildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bir grup IŞİD'in Türkiye tarafından Kobanêye yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. Uyarı yapmaksızın müdahale eden polis ise grup arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalar sonucunda, başına bir cismin çapması sonucu, M.S. (15) adlı genç ağır yaralandı. M.S. yurttaşlar tarafından Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından M.S. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen M.S, son olarak  Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine ambulansla getirilen M.S.'ye hemen doktorlar tarafından müdahale edildi. Doktorlar tarafından ailesine verilen bilgiye göre, durumunun ağır olduğu belirtilen M.S.'nin başına isabet eden parçanın, göz sinir sistemine zarar verdiği ve her iki gözünü kaybettiği belirtildi. M.S'nin başındaki parçaya da doktorlar tarafından müdahale edilemediği belirtildi.

Dün akşamdan beri hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden M.S.'nin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk gerekçesinin ise hastanede yeterli teknik donanım ve uzman doktor eksikliğinden kaynaklandığı öğrenildi.

VALİLİĞE YALANLAMA

M.S.'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, Diyarbakır Valiliği'nden olaya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Müdahale sırasında, eylemci grup içerisinde bulunan M.S. isimli şahıs (15), elinde bulunan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu başından ağır yaralanmış olup, yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir" denildi.

DİHA'nın aile ve doktorlardan alınan bilgiye dayandırdığı haberine göre ise M.S'nin ellerinde patlayıcı patladığını kanıtlayan herhangi bir yaralanma izi yok. Doktorlardan alınan bilgi de M.S.'nin sadece kafasından yaralandığı ve ne ellerinde ne de vücudunun herhangi bir yerinde yaralanma bulgusuna rastlandığı yönünde.

M.S.'nin hayati tehlikesi devam ederken, ailesi, Hani Belediye eş başkanları ve DBP ilçe yöneticileri hastanenin önüne geldi. Hani'de gençler ile polisler arasında çıkan çatışmalar da uzun süre devam etti.

'POLİS ENGELİ' İDDİASI

Hani'de yaralanan M.S.'nin eniştesi Emin Duman, ambulansın olay yerine yarım saatten fazla geç geldiğini, polisin de hastaneye gitmelerine engel olduğunu ileri sürdü.

Eylemin yapıldığı sırada M.S.'nin yaralandığı haberinin kendilerine geldiğini söyleyen Duman, "Biz o esnada evde oturuyorduk. Hemen gittim çatışmaların olduğu yere. Onu eylem alanından uzaklaştırmışlardı. Aldım hastaneye götürmek istedim ancak polisler engel oldu. Polisler izin vermeyince yakında bir eve götürdük. Ambulans çağırdık, yarım saatten fazla bekledik ancak ambulans geldi" dedi.

OHAL GÖRÜNTÜSÜ

İlçede gençler ile polisler arasında çatışmaların uzun süre devam ederken, ilçenin her tarafına polis ve özel harekat polisleri konumlandırılmış durumda. Diyarbakır-Ergani yolunda da özel harekat polisleri tarafından arama noktası oluşturulurken, Diyarbakır kent merkezinde bulunan resmi kurumların önüne de zırhlı araçlar eşliğinde polis konumlandırıldı.

Hani'de 2 gün önce yüzleri kapalı ve kendisini Hizbullah üyeleri olarak tanıtan bir grubun kaleşnikov silahlarıyla çarşı merkezinde halk tehdit ettiği iddia ediliyor.  (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, bir puanı penaltı golüyle kurtardı

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de IŞİD protestosuna polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...