30 Kasım 2014 06:38

Mersin'de 2 liseli, veda mektubu bırakıp ortadan kayboldu

Mersin Nihal Erdem Anadolu Ticaret Meslek Lisesi İletişim Gazetecilik Bölümü 10’ncu sınıf öğrencisi B. Y. ile aynı bölümün 11’nci sınıf öğrencisi F. O., 1 hafta önce arkadaşlarına veda mektubu bırakıp ortadan kayboldu.

Paylaş

Ali Ekber ŞEN

Mersin Nihal Erdem Anadolu Ticaret Meslek Lisesi İletişim Gazetecilik Bölümü 10’ncu sınıf öğrencisi B. Y. ile aynı bölümün 11’nci sınıf öğrencisi F. O., 1 hafta önce arkadaşlarına veda mektubu bırakıp ortadan kayboldu. Polise başvuran aileler, kızlarının hayatlarından endişe duyduklarını söyledi.  

Geçen pazar günü, okulda devam eden fotoğrafçılık kursuna katılacaklarını söyleyerek evlerinden çıkan B. Y. ve F. O.'dan bir daha haber alınamadı. Genç kızların aileleri, çevrede ve gidebilecekleri yerlerde yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca, cep telefonlarına da ulaşılamayan kızları için Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.  

ARKADAŞLARA VEDA MEKTUBU

B.Y. ve F.O.'nun o gün kursa gitmedikleri, ortadan kaybolmadan iki gün önce ise yakın arkadaşlarına veda mektubu bıraktıkları ortaya çıktı. Ancak öğrenci arkadaşlarının, bu tür çok sayıda mektup bırakıldığı için bunun bir şaka olduğunu sanarak, aile fertlerine ve okul idaresine herhangi bir bilgi vermedikleri anlaşıldı. F. O., Ticaret Bölümü öğrencisi arkadaşı T.C.’ye bıraktığı mektupta şunları yazdı:

"Minik kedim, atarlı ergenim seni yalnız bırakıyorum. Affet beni sakın kızma, kin tutma bana, gitmek zorundayım prenses. İlk günler çok canın yanacak, çok kızacaksın. Biraz beni de anla prenses. Solumda büyük bir yangın var, sönmüyor bitmesi gerek. Her şeyin bunların son bulması gerek, yaşadığımız çok şey var. Beni unutma. Ağlayarak da hatırlama, hep gülsün yüzün arkamdan bıraktıklarım size emanet. Özellikte annem çok ağlayacak sıkıca sarıl ona. Yanında ol, bol bol sarıl ona, tek kızı ben değilim anlasın. Seni her şeyden çok seviyorum prenses hakkını helal et".

Bir haftadır kayıp olan liseli iki kız arkadaşın aile fertleri hayatlarından endişe ederken, kimlik bilgileri ve arandıkları tüm illerin emniyet müdürlüklerine bildirildi. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan’dan yasal güvence şartı

SONRAKİ HABER

Kobanê'de dün 70 IŞİD'li öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...