15 Temmuz 2011 06:30

'Yangının sebebini araştırmak bir şey ifade etmez'

ANF’de yer alan ‘13 asker TSK uçaklarının bombardımanı nedeniyle öldü’ iddiası İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e soruldu. Soru üzerine Şahin; “Yangın çıkmıştır, yangının sebepleri şu anda çıkmış olan yangını geri getirecek değildir. Yanan ağaçlar orada kaybolan canları geri getirecek değ

'Yangının sebebini araştırmak bir şey ifade etmez'
Paylaş

13 askerin yaşamını yitirdiği bölgeye giden Şahin havalimanında yaptığı açıklamada operasyonların devam ettiğini ifade ederken, Türkiye’nin özgürlüklerin alabildiğince yaşandığı bir ülke olduğunu belirterek, “Herkes aklını başına alsın. Bu ülke özgürlüklerin alabildiğince var olduğu ve doya doya yaşandığı bir ülke” dedi.

Diyarbakır’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, askerlerin yanarak can vermesine sebep olan yangının çıkış nedenine ilişkin bazı iddiaların ortaya atılmasının hatırlatılması üzerine “Yangın çıkmıştır, yangının sebepleri şu anda çıkmış olan yangını geri getirecek değildir. Yanan ağaçlar orada kaybolan canları geri getirecek değil. Sebebi bellidir. Üç beş tane sebebi vardır. Yani yangın ya ateşle çıkar, ya bombayla çıkar ya roketle çıkar ya benzinle çıkar. Çıkar yani. Netice itibariyle yanmıştır, yakılmıştır. Yani sebebini araştırmak, sebebini söylemek bir şey ifade etmiyor şu anda” dedi.

SINIRÖTESİ SİNYALİ

Şahin, geçtiğimiz hafta kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisiyle ilgili sorulara da gerekli çalışmanın yapıldığını ve askerleri yurt dışına çıkarılsa bile arayıp bulacaklarını söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

DTK'nin Demokratik Özerklik ilanına soruşturma

SONRAKİ HABER

Mas-Daf işçileri Ankara yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...