30 Kasım 2014 04:30

Bağış’ın ortağı AKP’li belediye meclis üyesi çıktı

AKP’li 4 eski bakan hakkındaki iddiaları inceleyen Meclis Soruşturma Komisyonunun hazırladığı raporda, Egemen Bağış ve eşinin şirketlerinin ortağı olduğu ve hesaplarında dikkat çekici hareketlilik tespit edilen Amrullah A’nın geçmiş dönem AKP listesinden Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı. Amrullah A’nın Eski Bakan Bağış’ı İstanbul programlarında da yalnız bırakmadığı öğrenildi.

Paylaş

Cem GURBETOĞLU
Ankara

Meclis Komisyonunun yaptığı incelemeye göre Egemen Bağış ve eşinin ortakları olduğu BNB Hazır Giyim Tekstil Tic. Ltd. Şti. Ve Dekorname Dek. Hed. Eşy. Ltd. Şti.’nin hesap hareketleri dikkat çekici. AB Eski Bakanı Bağış, eşiyle birlikte 2009 yılında kurduğu BNB Giyim’in yüzde 5 payına sahip. Eşi ise hisselerinin yüzde 95’ini Amrullah A’ya devretti. Eski Bakan Bağış’ın eşinin 2011’den bu yana yüzde 99 paya sahip olduğu şirketin de yüzde 1 hissesi Amrullah A’ya ait.

2013’TE HIZLANAN TRAFİK

Kuruluşundan bu yana düşük döviz alım satım işlemleri yapan BNB Giyim, 16 Temmuz 2013 tarihinde 1 milyon 526 bin 807 TL tutarında 787 bin 217 dolar satın alma işlemi yaptı.  Aynı şirket 27 Mayıs 2013 tarihinde, Bağış ailesi ve Amrullah A’nın ortak olduğu diğer firma Dekorname Dekorasyon’a 500 bin TL havale etti. Komisyon, Bağış ailesinin ortağı Amrullah A’nın hesaplarında 1 Ocak 2013 tarihinden sonra dikkat çekici nitelikte artışlar olduğunu tespit etti ve konunun detaylı şekilde raporlaştırılmasını talep etti.

‘BEŞERİ İLİŞKİ’

AB eski Bakanı Egemen Bağış Meclis Komisyonuna verdiği ifadede, Reza Zarrab ile ilgili iddialara ilişkin “Hediye alıp vermek gelenektir” demiş, Zarrab ile ilişkilerini “beşeri ilişkiler” diye açıkladı. Zarrab’ın kendisini arayıp hakkında çıkan bir haberin yayınlanmaması karşılığından kendisinden 1 milyon TL istendiğini anlattığını kabul eden Bağış, konuyu Dönemin Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’e ilettiğini söyledi. Bağış ifadesinde tapelere ilişkin de, “Montaj”, “dublaj” ifadelerini kullandı.

KİM BU AMRULLAH A?

1971 Siirt doğumlu Amrullah A, 2009 yerel seçimlerinde AKP listesinden Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi Üyesi seçilmişti. 2013 yılında daimi encümen seçilen Amrullah A. yerel gazetelerde de Eski Bakan Bağış’a yakınlığıyla gündeme gelmişti. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye’nin İstanbul turuna, Egemen Bağış’la birlikte eşlik eden Amrullah A’ya ilişkin yerel bir İnternet sitesinde şu ifadeler yer aldı: “Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın hemen yanında bulunan ve onu bir gölge gibi takip eden siyasetçimiz ise Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Meclis Üyesi Amrullah A’dan başkası değildi. Amrullah A, ilçe siyasetinin yanı sıra Sn. Bakanın bütün organizasyonlarında hemen yanı başında bulunmaktadır”.  

2011 yılında Gaziosmanpaşa Belediyesinde emlak ve istimlak işlerinde evrakta sahtecilik iddiaları gündeme gelmiş, 14 milyon TL’lik yolsuzluk iddialarında aralarında Amrullah A’nın da bulunduğu AKP’li Meclis üyeleri ve bazı CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de adı geçmişti.

ÖNCEKİ HABER

Eşitlik olmadan adalet olur mu?

SONRAKİ HABER

Ak saraya var vatandaşa yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...