29 Kasım 2014 12:57

İmralı görüşmesi gerçekleşti

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle'den oluşan heyet PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yarın açıklama yapılacak.

Paylaş

Son olarak 1 Ekim’de Öcalan ile görüşen HDP heyetinin 4 saatlik bir görüşme yaptığı belirtildi.

6-7 Ekim’de Kobanê için yapılan dayanışma eylemlerini gerekçe gösteren Hükümet HDP heyetinin Öcalan’la görüşmesini askıya almıştı. Daha sonrasında HDP ve hükümet arasında yapılan görüşmelerin ardından heyetin İmralı’ya gitmesine izin verildi. Pazar günü yapılması planlanan görüşme bugün gerçekleşti. Daha önce heyette olacağı ifade edilen Ceylan Bağrıyanık yer almazken, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle heyette yer aldı.

Görüşmede, müzakere sürecine geçilip geçilmeyeceği, oluşturulması istenen izleme kurulu, sekretarya gibi teknik meselelerde kat edilen mesafenin de içinde yer aldığı konuların  ele alındığı bildirildi. Ayrıca Öcalan'ın Kobanê'de yaşananlar, 6-8 Ekim serhildanı, Kürtler arası ilişki, meclise sunulan ve toplumun tepkisine yol açan yargı paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunup bulunmadığı ise yarınki açıklamada belli olacak. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Perşembe’de baz istasyonu isyanı sürüyor

SONRAKİ HABER

Belediyelerin sanat politikaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...