28 Kasım 2014 15:29

‘Alevi öğrencilere şehadet getirtilmesi AKP politikasıdır’

İzmir’de bir ortaokulda din dersi öğretmeninin, sınıfa girerek, “Alevi olanlar ayağa kalksın” dedikten sonra ayağa kalkan öğrencilere Kelime-i Şehadet getirtmesi olayına ilişkin Alevilerden tepki geldi.

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, yapılanın tek kelime ile ayrımcılık olduğunu ve diğer öğrencilerde Alevilere karşı nefret duygusunu geliştirmeyi amaçladığını ifade etti. Öğretmenin 5. sınıfta bulunan öğrencilere, “Gerekirse okulunuzu bırakın ama Kur’anı Kerim’i okumayı bırakmayın” dediğini de kaydeden Gümüş, “Dindar nesil yetiştireceğiz” diyen AKP Hükümetinin ayrımcı, ötekileştirici ve nefreti körükleyen politikaları İzmir’de açıkça uygulanır hale gelmiştir. Bu ayrımcı ve ötekileştirici söylemin tam da Başbakanın Alevilere yönelik açılımı konuştuğu günlere rastlaması tesadüf değil; olsa olsa mızrağın çuvala sığmadığını göstermektedir” dedi.  

AİHM’nin, ebeveynlerinin dini inançlarına ve geleneklerine uymayan uygulama ve hareketleri yapmaya zorlamanın suç olduğu kararının orta yerde durduğunu belirten Gümüş, “Bu uygulama, düpedüz dayatmadır. AİHM kararını görmezden gelerek uygulamaktan kaçınan AKP’nin hukuk tanımaz bu tutumu sürerken, Alevi açılımını nasıl yapacak?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İstanbul sözleşmesi uygulanmalı’

SONRAKİ HABER

Kocaoğlu bir kez bizimle gelsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...