14 Temmuz 2011 17:30

Kıdem tazminatı hakkı için ortak mücadele

Harb-İş, hükümetin kıdem tazminatını kaldırma girişimine tepki gösterdi. “Hükümetin görevi ve sorumluluğu, kazanılmış bir hak olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmak değil, ödenmesi koşullarını yaratmaktır” diyen Harb-İş Merkez Yönetim Kurulu, tüm konfederasyonlar ve sendikaları bu saldırı karşısında birlikte

Kıdem tazminatı hakkı için ortak mücadele
Paylaş

HÜKÜMET ART NİYETLİ

Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan tarafından okunan 61. Hükümet Programı’nda Ulusal İstihdam Stratejisi’nin yürürlüğe sokulacağı ve kıdem tazminatının kaldırılacağı yönündeki vurgular eleştirildi. Açıklamada, hükümetin bu hedefinin gerçek dışı ve uydurma gerekçelere dayandığı belirtilerek, tam anlamıyla art amaçlar içerdiği kaydedildi.

KIDEM TAZMİNATI TEMEL KAZANIM

İşçilerin önemli bölümünün kıdem tazminatını alamamasının, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasının gerekçesi olamayacağı vurgulanan açıklamada, kıdem tazminatının işçiler için temel ekonomik ve sosyal  kazanımlardan biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Kıdem tazminatının ödenememesinin sorumluluğu hiçbir biçimde işçilerde değildir. Bu konuda önlem almakta yetersiz kalan işverenlerdedir. Ülkeyi yönetenlerdedir. Hükümetin görevi ve sorumluluğu, kazanılmış bir hak olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmak değil, ödenmesi koşullarını yaratmaktır” denildi.

KARŞI KOYULMALI

Kıdem tazminatının “İşletmeler üzerinde baskı oluşturduğu” iddiasının da eleştirildiği açıklamada, kıdem tazminatlarını ödediği için batan hiç bir işletme bulunmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Hükümetin kıdem tazminatına el uzatmasına karşı başta tüm konfederasyonlar olmak üzere üye sendikaların birlikte, dirençle ve inatla karşı koyması gereklidir ve zorunludur. Çünkü bu onların varlık nedenidir ve koşuludur” denilerek saldırıya karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kentlere KHK darbesi

SONRAKİ HABER

EMEP: Dış müdahaleyle demokrasi gelmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...