27 Şubat 2011 08:29

Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurun çağrısı

ALMAN Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, Türkiye ile yürütülmekte olan AB üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istedi.Kauder, Düsseldorf kentinde yayımlanan ‘Rheinische Post’ gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye din özgürlüğünü tüm&uu

Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurun çağrısı
Paylaş

ALMAN Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, Türkiye ile yürütülmekte olan AB üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istedi.

Kauder, Düsseldorf kentinde yayımlanan ‘Rheinische Post’ gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye din özgürlüğünü tümüyle sağlamadığı sürece AB’den üyelik müzakerelerinde hiçbir yeni başlık açmamasını talep ediyorum” dedi. Türkiye’nin bu konuda yaptığı açıklamaların yeterli olmadığını ve bu açıklamaları uygulamaların izlemesi gerektiğini belirten Kauder, bunun için Türkiye’de yaşayan Rum Ortodoks Hristiyanların eğitimine izin verilmesi gerektiğini savundu. Mor Gabriel Manastırı arazisiyle de ilgili olarak Kauder, “Bu kritik bir nokta. Faal bir manastırdan sessiz bir müze yapılabilmesi için Hristiyan Süryanilerin burada kasıtlı olarak sıkıştırıldığına inanıyorum” şeklinde konuştu. Bu sorunun siyasi yoldan çözülmesi gerektiğini ifade eden Kauder, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Düsseldorf’ta vatandaşlara hitaben yapacağı konuşmada bu konulara ilişkin açıkça bir şey söylemesini beklediğini” söyledi. (DÜSSELDORF)

ÖNCEKİ HABER

İHD 25. yılını kutladı

SONRAKİ HABER

5 bin kişi haykırdı: Anadilde, parasız sağlık istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...