14 Temmuz 2011 17:13

Mitinge katıldı bakım ücretinden oldu

YÜZDE 80 engelli Cemal Yücel, kapatılan DTP’nin Urfa’daki yerel seçim mitingine katıldıktan sonra “bakım ücreti” kesildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gerekçesini “Yücel’e bakan ve bakım ücretini üç yıl kesintisiz alan üvey annesinin birinci dereceden akrabası olmadığına&

Mitinge katıldı bakım ücretinden oldu
Paylaş
Murat Çiftçi

YÜZDE 80 engelli Cemal Yücel, kapatılan DTP’nin Urfa’daki yerel seçim mitingine katıldıktan sonra “bakım ücreti” kesildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gerekçesini “Yücel’e bakan ve bakım ücretini üç yıl kesintisiz alan üvey annesinin birinci dereceden akrabası olmadığına” bağladı. Yasada, üvey annenin de bakım ücreti alabileceği net bir şekilde ifade edilmesine rağmen ücretin kesilmesine tepki gösteren Yücel, “Adı AKP yani Adalet ve Kalkınma Partisi, ama ne adil ne de kalkındıran bir parti” dedi. “Ağır engelli” statüsündeki engelli yurttaşların faydalanabileceği bakım ücretlerini düzenleyen ve 2007 yılında çıkarılan kanunun 4’üncü maddesinde, bakım ücretini engelli yurttaşa bakmak amacı ile alabilecek kişinin, “Üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası...” şeklinde belirtilmesine rağmen 3 yıl boyunca söz konusu ücreti alan Cemal Yücel (32), 2009 yılında kapatılan DTP’nin Urfa’daki yerel seçim mitingine katılınca bakıcısının “üvey anne” olduğu gerekçesiyle verilen ücretten oldu.

Yücel, “Adı AKP yani Adalet ve Kalkınma Partisi ama ne adil ne de kalkındıran bir partidir. Hani Tayyip Erdoğan’ın adaleti?​” derken Yücel’in iddialarını sorduğumuz İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ise, önce vasi kararının zorunlu olduğunu söyledi. Savcının akli dengesi yerinde olan biri için mahkeme kararı gerekmediğini ve istediği kişiyi vasi tayin edebileceğini söylediğini hatırlattığımız yetkili, “Bir yanlış anlama vardır. Yoksa kesilmez” diyerek adeta yaptıkları hatayı itiraf etti. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP kaşıkla veriyor, kepçeyle alıyor

SONRAKİ HABER

Üç şanslı(!) kişinin sayılarının toplamı: 40

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...