28 Kasım 2014 01:04

Turnike yerleştirildi hesap veliye kesildi

İstanbul’da Bayrampaşa Tuna Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde, okula giriş kartı ve turnike uygulaması başlatıldı. Okulun giriş kapısına yapılan 6 adet turnike ve giriş kartları için 9. sınıflardan 250 TL isteyen okul idaresi, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden de kişi başı 100 TL istedi. İstenen ücreti ödemeyeceğini söyleyen veliler, okul idaresinin öğrencileri “Kartları almazsanız diplomayı zor alırsınız” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul’da Bayrampaşa Tuna Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde, okulun kendi kıyafetleri olmadığı ve dışarıdan öğrencilerin girmesini önleme gerekçesiyle giriş çıkışlarda okula giriş kartı ve turnike uygulaması başlatıldı. Uygulama sadece 9. sınıf öğrencilerin velileriyle yapılan anket sonucu hayata geçirildi. Ancak sonrasında, yapılan 6 adet turnike ve giriş kartlarının ücretleri öğrencilerden istendi. 9. sınıflardan 250 TL isteyen okul idaresi, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden de kişi başı 100 TL talep etti. İstenen ücreti ödemeyi kabul etmeyen veliler, okul idaresinin öğrencileri “Diplomayı zor alırsınız” şeklinde tehdit ettiğini söyledi. Okulda yüzlerce öğrenci olduğunu, herkesten bu kadar para istenmesine anlam veremediğini ifade eden veliler, “Bir turnike kaç para olabilir ki? Biz bu parayı ödemek zorunda değiliz” diyerek okul idaresine tepki gösterdi.

Bir öğrenci de “Okul yönetimi para vermeyip giriş kartı almayanları diplomayı vermemekle tehdit etti. Bazı öğrenciler sırf korkudan vermeyi düşünüyor” dedi.

Öte yandan okulun velilerden istediği paranın bununla sınırlı olmadığını belirtildi. Okuldaki öğrencilerden A.S. “Okullar açıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı temizlik personelinin ücretlerini karşılamadığı için okul idaresi bizden 100 TL aidat istedi. Okuldan kimse temizlik aidatı vermedi.
Söz konusu iddialarla ilgili görüştüğümüz okul müdürü Mustafa Kulu ise öğrencilerden okulun temizlik personeli, araç gereç ihtiyacı için velilerden bağış talep ettiklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe Üniversitesi inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Sömürü düzeni yıkılana kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...