28 Kasım 2014 01:00

Talepleri karşılanana kadar g(ö)revdeler

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan asistan hekimlerin önceki gün başlattığı iş bırakma eylemi devam ediyor. Sorunları kronikleşerek devam ettiği için iş bıraktıklarını dile getiren plastik cerrahi ana bilim dalında görevli Asistan Hekim Ali Cem Oktay, “Öncelikle çalışma şartlarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Çalıştığımızın karşılığını zamanında ve tam olarak ödenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Paylaş

Sedat BAŞKAVAK
Mersin

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan asistan hekimlerin önceki gün başlattığı iş bırakma eylemi devam ediyor. Sorunları kronikleşerek devam ettiği için iş bıraktıklarını dile getiren plastik cerrahi ana bilim dalında görevli Asistan Hekim Ali Cem Oktay, “Öncelikle çalışma şartlarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Çalıştığımızın karşılığını zamanında ve tam olarak ödenmesini istiyoruz” diye konuştu. Çalışma saatlerinin uzunluğundan şikayet eden Oktay, “36 saatlik nöbetlerimiz var. Bir hekim düşününki 36 saat uyumamışken hayati bir noktada hayati bir müdahale yapıyor. Bunu kabul edilebilir görmüyoruz. Taban maaşlarımız çok düşük. 30 yıl çalışıyorsunuz ama aldığınız ücret emekliliğinize yansımadığı için çok düşük bir ücretten emekli maaşı alıyorsunuz” diye yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“Hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz” diyen Dr. Gizem Uçlu, “Bize giderlerin çok olduğu gelirin azaldığı söylendi. Ama biz daha büyük bir hastanede daha zor koşullarda ve daha fazla iş yüküyle karşı karşıyayız. Daha çok çalışmamız beklenirken ücretlerimizden  kısılıyor” diye konuştu.
Çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle  akademik araştırma ve yayın takibi bile yapamadıklarını söyleyen Emre Özdemir, gelecek kaygısı yaşadığını dile getirdi. Çalışarak hak ettiğimiz ücretlerimizin yatırılamaz duruma gelinmesi nedeniyle borçlarımızı ödeyemez duruma geldik” diye yakınan Özdemir, hakkettikleri değeri görmek istediklerini ifade etti.

ÇOK ÇALIŞIP AZ ÜCRET ALIYORUZ’

Yaptıkları çalışmayla aldıkları ücretin orantılı olmadığını söyleyen Gazi Şahutoğlu, “Çok çalışıyor az ücret alıyoruz. Çalışma şartlarımızın düzeltilmesini istedik ama düzeltilemiyor. Söylenecek çok fazla şey olmadığı için iş bıraktık” diye konuştu.

Çektikleri kredileri ödeyememekten yakınan Ali Göçer, “İzin hakkımızı, ödemelerimizin zamanında ve düzenli olarak yapılmasını ve daha kaliteli eğitim talep ediyoruz” diye konuştu.

 

ÖNCEKİ HABER

İsrail’de ırkçı yasa tartışması

SONRAKİ HABER

Hacettepe Üniversitesi inşaatında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa