14 Temmuz 2011 17:11

TBM: Sorumluluk almaya hazırız

TÜRKİYE Barış Meclisi, (TBM) HPG tarafından alıkonulan askerleri bulma gerekçesiyle yapılan operasyonların çatışma ortamını daha arttıracağı uyarısında bulundu. TBM 2 asker ve bir sağlık görevlisinin ailelerine kavuşturulmaları için sorumluluk almaya hazır olduğunu açıkladı.TBM tarafından yapılan yazılı açıklamada, s

TBM: Sorumluluk almaya hazırız
Paylaş

TÜRKİYE Barış Meclisi, (TBM) HPG tarafından alıkonulan askerleri bulma gerekçesiyle yapılan operasyonların çatışma ortamını daha arttıracağı uyarısında bulundu. TBM 2 asker ve bir sağlık görevlisinin ailelerine kavuşturulmaları için sorumluluk almaya hazır olduğunu açıkladı.

TBM tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının Kürt sorununun demokratik çözümü ve barışın tesisi açısından çok önemli olanaklar sunduğu ifade edildi. Açıklamada, taraflar arasında değişik düzeylerde süren diyalog giderek müzakereye dönüşme eğilimi gösterirken, diğer yandan askeri-siyasi operasyonlar ve çatışmaların artmasının barış sürecini riske eder hale geldiği dile getirildi. 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin HPG tarafından  alıkonulması ve süren operasyonlarda insanların yaşamlarını yitiriyor olmasının barış çalışmalarının sağlıklı bir biçimde ilerlemesini engellediği belirtilen açıklamada, kaçırılanların ailelerine sağ salim kavuşturulmaları konusunda Barış Meclisinin sorumluluk alabileceği belirtildi.

MAZLUMDER’DEN ÇAĞRI

MAZLUMDER de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, PKK tarafından seçimden önce tek taraflı olarak ilan edilen ateşkesin, askeri operasyonları n artmasının etkisiyle sona erdirildiği belirtildi. Açıklamada, çözümün Meclis’te olduğu belirtilerek, “Askeri operasyonların durdurulmasını, kaçırılan memurların serbest bırakılmasını ve barışa fırsat tanınmasını taraflardan talep ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaşın tarlasına karakol yapımı için el konuldu

SONRAKİ HABER

Yine Bitlis, yine toplu mezar vahşeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa