26 Kasım 2014 19:06

Suriye ordusu Han Şeyhun'a güneyden girdi

Suriye ordusu, Sukuru’ş Şam ile haftalar süren çatışmaların ardından Hazanat Kampı’nı ele geçirdiğini duyurdu. Ordu, şimdi el Nusra Cephesi kontrolündeki Han Şeyhun'u hedefliyor.

Paylaş

Suriye ordusu, Sukuru’ş Şam ile haftalar süren çatışmaların ardından Hazanat Kampı’nı ele geçirdiğini duyurdu. Hama eyaletinin kuzeyinde Morek’i ele geçirdikten sonra el Nusra’nın elindeki Han Şeyhun’u hedef alan Suriye ordusu için Hazanat Kampı’nın yeniden ele geçirilmesinin stratejik önemi büyüktü.

Al Masdar News’ün haberine göre İdlip eyaletinin güneydoğusunda yer alan Hazanat Kampı’ndaki şiddetli çatışmalar sonrası Sukuru’ş Şam kuzeye çekilmek zorunda kaldı. Suriye ordusu, silahlı grupların ilerleyişi üzerine 6 ay önce bölgeden çekilmişti.

Han Şeyhun, Hama ve Humus üzerinden Şam ile kuzey Suriye’yi birbirine bağlayan ve önemli bir ikmal yolu niteliğindeki M-5 Karayolu’nun kontrolü açısından önem arz ediyor.

Suriye ordusu, Süveyde’den İdlip’e kadar merkezi bölgeleri kontrolü altında tutabilmek için Hama kuzeyinden başlayarak operasyon başlatmıştı. Han Şeyhun’un da alınması durumunda silahlı grupların başta Halep olmak üzere önemli cephelere ikmal yollarının kısıtlanması hedefleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçıların Zahra&Nubbul saldırısı püskürtüldü

SONRAKİ HABER

İspanya'da sağlık bakanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...