26 Kasım 2014 13:04

‘Böyle zamanlarda güldürebilmek önemli’

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında gösterilen ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosunun sahneye koyduğu Xwezgînî adlı Kürtçe oyun Ankara’daki tiyatroseverlerce yoğun ilgi ile karşılandı.

Paylaş

Ekin SALTIK
Ankara

 
Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında gösterilen ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosunun sahneye koyduğu Xwezgînî adlı Kürtçe oyun Ankara’daki tiyatroseverlerce yoğun ilgi ile karşılandı. Dün akşam Akün Sahnesinde gösterilen oyunu Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ankara Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve birçok kişi izledi. 
Kürtçe bilmeyenlerin de izlediği oyunun ardında söz alan Oyuncu Kemal Ulusoy, Ankara’da böyle bir gösteri yapmalarının kendileri açısından önemli olduğunu ifade ederek, Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ulusoy, “Her gün ölümlerin, savaşların ve yıkımların olduğu bir dönemde insanları güldürmek zor bir iş. Bu nedenle oyunu önemli buluyorum” diye konuştu.

TRAJİKOMİK BİR AŞK HİKAYESİ ANLATILIYOR
Bir aşk hikayesini konu alan “Xwezgînî” adlı komedide, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan “baba/aile” tabusunun, trajikomik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı anlatılıyor. Genç aşık mutsuzluğunun nedeni olarak gördüğü “kötü baba” tahayyülünü sokakta karşılaştığı “yabancıya” anlatır. Sevgilisinin ailesiyle görüşme cesaretini günlerce tanışma provası yaptıktan sonra bulan genç aşık, eve gittiğinde yine aynı “yabancı”yla karşılaşır. Genç aşık bir önceki karşılaşma çerçevesinde bu tesadüfi karşılaşmanın hesabını verecektir. 

ÖNCEKİ HABER

Urfa DEDAŞ işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Bêrî Masalı sergileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...