26 Kasım 2014 00:52

Üç çadır kente yetecek oyuncak

İzmir Müzisyenler Derneği’nin (İMD), savaştan kaçarak Suruç’a gelen çocuklar için başlatmış olduğu “Oyuncak Köprüsü” kampanyası devam ediyor.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

28 Kasım günü Suruç’ta yapılacak olan Çocuk Şenliği’ne kadar devam edecek olan “Oyuncak Köprüsü” kampanyası kapsamında şimdiye kadar üç çadır kentin oyuncak ihtiyacını karşılayacak kadar oyuncak yapıldı ve toplandı. Kampanya kapsamında birçok dernek ve kurumdan yardım alan İMD’nin, bu sefer ki durağı Buca Evka 1 Kadın Kültür Evi (BEKEV) oldu. BEKEV’de toplanan kadınlar savaş mağduru çocuklar için oyuncaklar yaptı.

‘HERKES ACILARI HİSSEDEBİLİR’

Gezi sürecinden bu yana İMD’nin başlatmış olduğu çocuk atölyesi çalışmalarına katılan Şirin Ulusoy, Oyuncak Köprüsü kampanyası çalışmalarında da yer almış.

Kendi çocuğunun oradaki çocuklardan hiçbir farkı olmadığını düşündüğü için böyle bir çalışmada yer aldığını dile getiren Ulusoy,  “Ben bir anneyim, bir insanım. İnsanların acılarını hissetmek, yaşam koşullarını anlamak için onları tanımak gerekmez. Onların yaşadıkları hissedebiliyorum, herkes hissedebilir” diyerek kampanyaya destek çağrısında bulunuyor.   

‘KENDİ ÇOCUĞUNUZ DURURKEN’

İMD Üyesi Gül Çeğlili ise, kampanyaya başladıkları zamanlarda, “Kendi çocuklarınız dururken Suriyeli, Kobaneli çocuklara yardım etmeye ne gerek var” gibi söylemlerle mücadele ettiklerini belirtiyor.  

BEKEV Üyesi Nefize Selçuk kampanyayı sosyal medyadan duyduğunu, sonra dernekteki kadın arkadaşlarla konuşarak böyle bir kampanyaya destek verme kararı aldıklarını anlatıyor.

Nefize Selçuk, savaştan kaçan kadınlara, çocuklara destek olunarak hayatlarında çok fazla travmalar bırakmadan bu günleri atlatmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, “Ayrıca Kobane direnişi selamlıyoruz, özellikle kadınların direnişini. Bu çok önemli bir direniş, bu direnişle kadınlar dünyaya bir mesaj veriyorlar” diyor.

ÖNCEKİ HABER

Bir zamanlar Avrupa şampiyonuydu

SONRAKİ HABER

Sen de mi be Melisa…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...