14 Temmuz 2011 09:41

Hopa gözaltıları devam ediyor

Hopa’da 31 Mayıs günü yaşanan polis saldırısı ve Metin Lokumcu’nun yaşamını kaybetmesi üzerine farklı illerde sokağa çıkarak bu saldırıyı protesto edenlere yönelik baskılar devam ediyor. Ankara’da yaşanan ev baskınları, gözaltı ve tutuklamaların ardından İstanbul’da da ev baskını ve gözaltılar yaşandı. AKP i

Hopa gözaltıları devam ediyor
Paylaş


2 Haziran günü İstanbul’da İstanbul Tabip Odası, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun çağrısıyla gerçekleşen ve Halkevleri’nin de katıldığı eylemde Hopa’da yaşananları protesto etmek için buluşan kitle Mecidiyeköy AKP’ye yürümüş ve burada polis saldırısı yaşanmıştı. Saldırı sırasında gözaltına alınanlardan 8’i tutuklama istemi ile mahkemeye gönderilmiş ancak serbest bırakılmışlardı.

Avukatlardan alınan bilgiye göre soruşturmanın genişletilmesine dönük karar gerekçe gösterilerek ek bir isim listesi dosyaya konuldu. Bu karar uyarında bu sabah erken saatlerde İstanbul’da ev baskınları yaşandı. Şimdiye kadar alınan habere göre ÖDP üyesi iki kişi gözaltında.

Aralarında Halkevcilerin de bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Arananların listesi: Rüya Kurtuluş, Süleyman Keskin, Uğur Karakuş, Emre Can Bülbül, Özgün Albayrak, Ezgi Taş, Metin Demir, Yunus Akbulut, Erce Tilav, Oğuzhan Ceyhan Gümüş (sendika.org)

ÖNCEKİ HABER

Koza’nın gazetemize açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı

SONRAKİ HABER

Keçiören’de su kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa