14 Temmuz 2011 09:41

Koza’nın gazetemize açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı

Koza Altın işletmeleri A.Ş tarafından, gazetemize ve dava konusu olan haberde siyanürle altın aranmasına karşı görüş bildiren avukatlara açılan davanın ikinci duruşması görüldü.Koza firmasının, Bergama’da siyanürle altın aramasına karşı yöre halkı  başka köylülere örnek olacak bir direniş sergile

Koza’nın gazetemize açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı
Paylaş

Koza firmasının, Bergama’da siyanürle altın aramasına karşı yöre halkı  başka köylülere örnek olacak bir direniş sergilemişti. Koza Altın şirketi halkın mücadelesini sindirmek için, kendisine karşı köylüler tarafından yapılan bir protesto eyleminde, basın açıklamasını okuyan El Ele Sözcüsü Oya Otyıldız’a, gazetemize konuyla ilgili demeç verdiği için avukatlar Senih Özay ve Arif Ali Cangı’ya dava açmıştı. Dava açmakta hızını alamayan firma, yöre halkının mücadelesini ve firmanın bölgede yarattığı tahribatı kamuoyuna duyuran gazetemizi de dava etmişti.

Beyoğlu 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmada, söz alan avukat Arif Ali Cangı, İzmir’de yaşamlarını sürdürdüklerini ve sürekli olarak dava için İstanbul’a gelmek zorunda kaldıklarını söyledi. Koza Altın şirketinin davayı İstanbul’da açarak  kendilerini yöre halkının mücadelesinden koparmak istediğini belirten. Cangı, Koza şirketine on dava açıldığını ancak şirketin davalara sürekli olarak birilerini müdahil ederek davaları kilitlediğini ifade etti. Duruşma hakim kararıyla 24 Kasım 2011 tarihine ertelendi.

FİRMA REZERVLERİ BOŞALTTI

Duruşma sonrası gazetemize görüş veren  Avukat Senih Özay, tazminatı önce verip tekrar geri almak gibi hukuksal bir oyuna başvurmayı da düşündüğünü söyleyerek “Ama bunların ötesinde sorun Türkiye’de çevreye zararlı bir işletmenin yani siyanürle altın arayan bir işletmenin bu kadar çevreye zarar verirken, hakkında onca mahkeme kararları varken bu kararları uygulatmayışımız  ve bu hukuk dışılığın görmezden gelinmesidir” dedi.

Firmanın keşif incelemelerini engellemek için sürekli olarak kendisi hakkında açılan davalara birilerini dahil ettiğini söyleyen avukat Arif Ali  Cangı, firmaya bu yüzden iki yıldır keşif yapılamadığını, firmanın rezervleri boşalttığını söyledi.
Oya Otyıldız da, bu davalarla sindirilmek istendiklerini söyleyerek, “Sonuna kadar, derelerimize, topraklarımıza, insanlarımızın sağlığına sahip çıkacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı eski tas eski hamam

SONRAKİ HABER

Hopa gözaltıları devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...