25 Kasım 2014 09:06

Taşeron temizlik işçileri iş bıraktı

İskenderun Belediyesi’nde temizlik şirketi Envitec’e bağlı olarak çalışan işçiler, iki aydır ödenmeyen ücretleri için sabah iş bıraktı.

Paylaş

İskenderun Belediyesi’nde temizlik şirketi Envitec’e bağlı olarak çalışan işçiler, iki aydır ödenmeyen ücretleri için sabah iş bıraktı.

Sabah. 06.00’dan itibaren İskenderun Pac meydanında toplanan temizlik işçileri parasızlığa isyan etti. Eve ekmek dahi götüremediklerini söyleyen işçiler, “Aç aç çalışıyoruz. Çoluk çocuk aç. Çalışmak için karnımızı doyurmaya yetecek parayı bile vermiyorlar. Ne yiyip içeceğiz” dedi.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi işçiler, daha önce sendikaya rağmen, üç kez iş bırakma eylemi yaptı. AKP’li Belediye Başkanı her seferinde şirketin ödeme yapacağı sözünü verdi. Ancak işçiler şirket ve belediye tarafından verilen vaatlere rağmen iki aydır ücret alamadıklarını söylüyor. Bu kez sendikanın bilgisi dahilinde işbırakan işçiler, “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” diyor.
İskenderun Belediyesinin sorumluluğu Envitec Şirketine attığını, şirketin ise belediyeden para almadığını söylediğini aktran işçiler, “Belediye ile şirket topu birbirine atıyor. Ama olan bize oluyor. Siz söyleyin, iki aydır maaş alamıyoruz, nasıl geçineceğiz! Herkesin borcu var. Aile geçindiriyoruz. Halimiz ne olacak!” dediler. (İskenderun/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Devlet kadını değil aileyi koruyor

SONRAKİ HABER

EMEP'ten Danone işçilerine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...