24 Kasım 2014 18:28

Erdoğan'ın 'fıtrat'ı dış basında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu açıklaması dünya basınında da yer buldu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu açıklaması dünya basınında da yer buldu.

BBC, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlar erkeklerle eşit değil” başlığı atarak haberinde, cumhurbaşkanının konuşmasında konu edindiği feministlerin anneliği kabul etmediği sözlerine dikkat çekti.

The Telegraph gazetesi, “T.C. Cumhurbaşkanı kadınla erkeğin eşit olmadığını ilan etti” başlıklı haberinde ise “Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımcı kitlesi kadınlardan oluşan konferansta, feministlerin, annelik kavramını kabul etmeyerek İslam’ın annelere verdiği özel niteliklerden haberi olmadığı suçlamasınde bulundu. Kadın ve erkeğin eşit olmadığını ilan eden cumhurbaşkanı yeni tartışmalara yol açmıştır” dedi.

The Guardian gazetesi de Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara yer vererek, kadınla erkeğin eşit olarak çalışamayacağı açıklamasını ön planda tutuyor. Haberde, “Birçok tartışmaya neden olan dindar cumhurbaşkanı daha önce de Amerika’yı Colombus’tan önce Müslümanlar keşfetti iddiasıyla gündeme gelmişti” ifadeleri kullanıldı.

WASHINGTON POST: TÜRK CUMHURBAŞKANI KADINLARLA ERKEKLERİN EŞİT OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "kadınları ve erkekleri eşit duruma getiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır, kadın ve erkeğin doğaları farklıdır" dedi. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Amerika'yı Müslüman keşifçilerin keşfettiği açıklamasının ardından gelen son kışkırtıcı açıklamaydı.

INDEPENDENT: ERDOĞAN: KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ DOĞAYA AYKIRIDIR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğin doğaya aykırı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kadınlar ve erkekleri eşit değerlendiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır. Hamile bir kadını bir erkeğin çalışması koşullarında değerlendiremezsiniz. Çocuğunu emziren bir kadın bir erkekle eşit tutamazsınız" diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kerry: İran'la nükleer müzakerelerde ilerleme kaydettik

SONRAKİ HABER

'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' kitabı hazırlanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...