24 Kasım 2014 15:14

Aile hekimlerinden angarya çalışmaya isyan

Aile hekimleri, Aile Sağlık Merkezleri’nin (ASM) akşam 8’e kadar ve Cumartesi günleri de açık olacağını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ya mektup gönderdi. Aile hekimleri, “Siyasi kaygılarla oynanan bu çirkin oyunu bir an önce sonlandırın” dedi.

Paylaş

Acil servislerdeki yoğunluğa çare bulamayan Sağlık Bakanlığı bu kez de ASM’leri uzun süre açık tutarak acil hastaları buralara göndermeyi deniyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son yaptığı açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezleri sabah sekiz akşam sekiz günde 12 saat çalışacak, hafta sonları da açık olacak” demişti. Bu sözlerin muhatapları aile hekimleri de Bakana mektup yazdı. Hekimler Bakana şu soruları sordu: “Hangi meslek grubu günde 12 saat ve (şimdilik) haftada 6 gün çalışıyor? Acil hasta olduğunda acil servisler yok mu? Mesai bittikten sonra, bankaya, vergi dairesine, okula, valiliğe, elektrik idaresine, su parası ödemeye, adliyeye, pasaport almaya gidebiliyor musunuz? Bu kurumlar haftanın 6 günü 12 saat çalışıyor mu? Türkiye’de günde 12 saat hem de haftada 6 gün çalışan başka bir kurum veya meslek grubu var mı? Bu eğitime yıllarını vermiş, Evinizin çalışan annesi-babası ya da gözünüzün nuru evladınız her gün sabah sekizde evden çıkıp akşam sekizde eve gelsin ister misiniz? Bize ‘mevcut aileleriniz terk edin yeni aileleriniz hastalarınız olacak’ demeye hakkınız var mı Sayın Bakan?”

Aile hekimlerinin sadece kendilerine kayıtlı hastalara hizmet vermekle görevli olduğu hatırlatılan mektupta, “ASM’de olsa dahi diğer doktorların hastasına bakamayız. Biz 1. basamak hekimleri yıllardır, 2. basamak birimleri olan, ayrı bir eğitim ve tecrübe gerektiren acil servislerdeki sorunun çözümünün, acil servis ve yetişmiş acil tıp doktorlarının sayısının artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu haykırıyoruz” denildi. Hükümetin sağlığı siyasi malzeme alanı olarak kullandığını beliren aile hekimleri, “Oy toplamak için bizi kullanmaktan vazgeçin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TTK'da 162 kişilik işe 4 bin 269 başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Şaibeli sınavlar için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...