24 Kasım 2014 12:55

Hayvanları öldürmedik diye işten atıldık

Gölbaşı Hayvan Barınağı'ndan taşeron ABC Firmasında çalışan 4 işçinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vekili Şafak Uğur'un emriyle işten çıkarıldığı iddia edildi. İşine son verilen taşeron firma çalışanlarından Halil Dündar, “İşten atılma nedenimiz hayvanları öldürmemek” dedi. Telefonla ulaşmaya çalıştığımız Uğur ise, “Böyle bir şey söz konusu değil, onlar ABC isimli taşeron firmanın işçileri” diyerek suçu firmaya attı.

Paylaş

Gölbaşı Hayvan Barınağı'nda faaliyet yürüten ABC Firması çalışanlarından Halil Dündar'ın iddialarına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vekili Şafak Uğur, kendisi ve 3 arkadaşını işten attırdı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vekili Uğur'un bu göreve gelmeden önce çalıştıkları barınağa gelerek yaşlı hayvanları öldürmeleri için kendilerine baskı uyguladığını ileri sürdü.

Dündar, “Çalışanlar olarak hayvanları öldürmek istemedik. Bize bu tür baskıları yapan Şafak Uğur nasıl olduysa birden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vekililiğine getirildi. Bu süreçten sonra da bize baskı uygulamaya devam etti. Bir süre sonra da çalıştığımız firma yetkililerini tehdit ederek işimize son verdirdi” dedi. Telefonla aradığımız Başkan Vekili Şafak Uğur ise sekreteri aracılığıyla iddiayı yanıtladı ve “Böyle bir şey söz konusu değil onlar ABC isimli taşeron firmanın işçileri, onlarla iletişime geçsinler” diye kendini savundu.

'NE SORUŞTURMASI BELLİ DEĞİL'

ABC Firması'ndan kendilerine işlerine son verildiğini bildiren kağıtta sadece “Soruşturma neticesinde iş akdiniz haklı olarak fesih edilmiştir” yazdığını söyleyen Dündar, tazminatlarının dahi verilmediğini belirtti. “Bizim işten atılmamızı neden olan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vekili Uğur'dur” diyen Dündar, hakkını aramak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Dündar işten çıkarılmalarının ardından  ABC’de çalışan diğer arkadaşlarına da baskı yapıldığını söyledi. Hukuki haklarını arayacağını belirten Dündar, işine dönmek istediğini söyledi. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Elektrik borcu köyü susuz bıraktı

SONRAKİ HABER

İş cinayeti protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...