23 Kasım 2014 18:05

ÇED rapruna karşı Çal Dağı'na kamp kurdular

Nikel madeni çıkarılmak istenen Çal Dağı için hazırlanan 2. ÇED raporunun kabul edilmesi yaşam savucunuları tarafından protesto edildi.

Paylaş

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün Çal Dağı'na dikat etmek için dün gece geç saatlerde Çal Dağı'nda çadır kurarak, yaktıkları ateş etrafında sabahladı. Çal Dağı ÇED raporunu protesto etmek için, Yırca'da zeytinlik direnişinde yer alan köylüler ve İstanbul Velidebağ korusuna bağlı 100 kişilik grup, Çal dağında yapılacak olan basın açıklamasına destek vermek için Çal Dağı'na çıktılar. Çal dağı Efem çukuruna yakın yerde bir araya gelen çevreciler, Çeşitli pankart ve dövizler açarak, "Her yer çal dağı, her yer direniş","Yaşasın çal dağı mücadelemiz","direne direne kazanacağız" sloganları attı. Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) adına Yıldız Aktaş basın açıklaması yaptı.

Aktaş, ikinci ÇED raporunun onaylanması ile Turgutlu halkının ikinci kez hayal kırıklığına uğramış olduğunu belirtti. Baştan sona yanlışlarla dolu olduğu belirtilen açıklamada, "fay hattını bile ortadan kaldıran bir ÇED raporunun üstelik halka rağmen onaylanması asla kabul edilemez. En kısa zamanda gerekli hazırlıkları tamamlayıp konuyu yargıya taşıyacağız" denildi. Aktaş açıklamanın devamında, "Vahşi madencilik projesine ikinci kez onay verilmesi Gediz vadisinin idam fermanı demektir. Bu idam fermanını yırtıp atacağız. Çünkü haklıyız ve insanca yaşam hakkımızı savunacağız. Tek bir ağacın bile katledilmesine göz yummayacağız. Topraklarımızda sülfürik asite izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi her alanda sürdürecek ve ne pahasına olursa olsun topraklarımıza sahip çıkarak, vahşi madenciliğe asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

Aktaş'ın açıklamasının ardında Velidebağ korusundan Şengül Kılıç bir konuşma yaptı. Kılıç, "Yurdun her tarafından yapılan saldırılara karşı direniş köprüsü oluşturmaya geldik, Çal dağından, Yırca'ya, Soma'ya hep birlikte sahip çıkmaya geldik" dedi. Yapılan açıklamalardan sonra eylem son buldu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, 3 puanı Demba Ba'nın 2 golüyle aldı

SONRAKİ HABER

Afganistan'da voleybol maçına intihar saldırısı: 45 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...