23 Kasım 2014 16:57

Enternasyonalin bayrağı Türkiye’de dalgalandı

Binlerce kişinin katıldığı şenliğe CIPOML’yi oluşturan 24 parti ve örgütten 20'sinin parti ve örgüt temsilcileri katıldı. Enternasyonalizmin bayrağının dalgalandığı şenlikte hep bir ağızdan “yeni bir dünya için mücadeleyi yükseltme” çağrısı yapıldı.

Paylaş

Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı (CIPOML)’nın ‘Yeni bir dünya için enternasyonal yolunda 20. yıl şenliği Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı şenliğe, CIPOML’yi oluşturan 24 parti ve örgütten 20'sinin temsilcileri katıldı. Enternasyonalizmin bayrağının dalgalandığı şenlikte coşku bir an olsun düşmedi.
Sahneye çıkan uluslararası delegasyon temsilcileri kitleyi selamladı.

TUNUS’TA BUAZİZİ, TÜRKİYE’DE BERKİN ELVAN

Şenliğe ev sahipliği yapan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “İşçi sınıfı burjuvazinin kabusu olmaya devam ediyor. İşçi sınıfı barbarlığı yenecek. Kapitalizm yıkılacak” dedi. Ortadoğu’nun, Afrika’nın, Kafkasya’nın emperyalist işgal planları altında olduğunu belirten Gürkan şunları kaydetti: “Ancak halklar sesiz kalmıyor. Bugün enternasyonal mücadele dünyanın birçok ülkesinde gelişerek devam ediyor. Yunanistan’da Alexis, Tunus’ta Buazizi, Türkiye’de Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan katledildi. Onların mücadelesi burada enternasyonal mücadeleyle buluşuyor. Kobanê bugün emperyalizminin oyununu Ortadoğu’da bozuyor. Biz biliyoruz ki halkların isyanı CIPOML ile zafere taşınacaktır.”

MARCO: YAYINLARIMIZIN OKUNURLUĞUNU SAĞLAMALIYIZ

Selma Gürkan’dan sonra sahneye çıkan ve delegasyon adına ortak açıklamayı okuyan İspanya Komünist Partisi ML Temsilcisi Raul Marco, CIPOML’nin 20. yılını Nazım Hikmet’in memleketinde kutluyoruz” dedi. Marco, “Marksiszm ve Leninizm mücadelesini uluslar arası düzeyde yüceltme kararlılığımız sürüyor. Bugün örgütümüz uluslar arası bir referans haline geldi. Bizler sonuca ulaşmak için parti ve örgütlerimizin çalışmasına destek vermeliyiz. Uluslar arası yayınlarımızın okunurluğunu sağlamalıyız” diye konuştu.

HAMMAMİ: UFUKTA HER ZAMAN ZAFER VARDIR

Raul Marco’nun ardından sahneye Tunus Halk Cephesinin milletvekili Jilani Hammami çıktı. Hammami “Ufukta her zaman özgürlüğün ve sosyalizmin yıldızını gözleyen bir halkın mensubuyum” diyerek sözlerine başladı. Tunus’ta bugün yapılan seçimlerin halkın en kritik seçimi olduğunu belirten Hammami, “Devrim kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Hammami sözlerini “Ufukta her zaman zafer vardır” diyerek tamamladı.

ABDULLAH: KOBANÊ’DE MÜCADELEMİZ ZAFERE ULAŞACAK

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah şenliğe skype ile Kobanê’den bağlandı. 25 Kasım’a dikkat çeken Abdullah, Kobanê direnişinde kadınların önemine vurgu yaptı. Abdullah, “IŞİD’e karşı savaşan kadınlar aynı zamanda kadın özgürlüğü için mücadele veriyor. Kobanê’de mücadelemiz zafere ulaşacak” dedi. Asya Abdullah konuşmasını “Sizleri Arin Mirkan’ın direnişçi ruhuyla selamlıyorum” diyerek bitirdi.

SARAYLARDAN YANA DEĞİL YIRTIK AYAKKABILARDAN YANA OLACAĞIZ

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş konuşmak için sahneye çıktığında, salon “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganıyla inledi. Ortadoğu’da uzun yıllardır sürdürülen mücadelenin sonuçlarının alındığı dönemde olduklarını söyleyen Demirtaş, “Kobanê bunun işaret fişeğidir. Kobanê sokaklarında emperyalizmin temsilcisi IŞİD ile emeğin, ezilenlerin temsilcisi YPG arasında savaş sürüyor. Ve elbette özgürlük çizgisi kazanacak. Özgür kadın kazanacak. O barbar zihniyeti tıpkı Stalingrad’da olduğu gibi Kobanê’nin topraklarına gömecekler” dedi.

“Yüzyıl önce kaderlerimizi çizenler artık kaderimizi çizemeyecek. Direneceğiz” diyen Demirtaş, direnişte sınır tanımayacaklarını belirtti. Salonun bunun ruhunu taşıdığına dikkat çeken Demirtaş şunları kaydetti: “Emek Gençliği bu anlamda kendini kanıtlamıştır. Birlikte direniyoruz, ama yetmediği kesin, biraz daha emek istiyor. Daha fazla yan yana durmak zorundayız. Önümüzde iki fotoğraf var biri yırtık ayakkabı, biri saraylar. Biz yırtık ayakkabılardan yana olacağız. O sarayları onlara zindana edene karşı birlikte mücadele edeceğiz. Kendine sarayları layık görüp işçilere emekçilere saldıranlara o saraylar bin defa zıkkım olsun.”

İŞLERİN DİRENİŞİ ENTERNASYONAL YOLUNDA

‘Yeni bir dünya için enternasyonal yolunda’ şenliğine işçiler direnişleriyle birlikte katılım sağladı. ICF ve Ülker işçileri direnişlerinin coşkusunu şenliğe taşıdı. Tuzla işçileri gönderdikleri mesajda CIPOML’nin şenliğini selamlayarak ‘iş cinayetlerine son verilsin’, ‘Mülteci işçilerin sömürüsüne son’ mesajı gönderdiler. PTT işçileri, “savaşa değil sağlığa bütçe” diyen sağlık emekçileri de gönderdikleri dayanışma mesajıyla şenliğini selamladılar.

CIPOML ÜYESİ KATILIMCILAR

Benin Komünist Partisi, Brezilya Devrimci Komünist Partisi, Danimarka Komünist İşçi Partisi, Dominik Cumhuriyeti Komünist Emek Partisi, Ekvador Marksist Leninist Komünist Partisi, Fransa İşçileri Komünist Partisi, İspanya Komünist Partisi ML, İran Emek Partisi, Almanya Komünist İşçi Partisi İnşa Örgütü, İtalya Komünist Platform, Tunus Emekçileri Partisi, Venezuela Marksist Leninist Komünist Partisi, Yukarı Volta Devrimci Komünist Partisi, Pakistan İşçi Cephesi, Hindistan Devrimci Demokrasi Dergisi, Yunanistan Komünist Partisi Yeniden İnşa Örgütü, Kolombiya Komünist Partisi ML, Meksika Komünist Partisi ML, Peru Komünist Partisi ML. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı davası, Ankara'ya nakledildi

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, 3 puanı Demba Ba'nın 2 golüyle aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa