14 Temmuz 2011 08:21

TGC 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri belirlendi

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyetinin 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni kazananlar belli oldu.  Bu yıl kurum olarak 94 meslek örgütünden oluşan “Gazetecilere Özgürlük Platformu”na verilen ödül, kişi dalında ise Gazeteci Ercan İpekçi ve Ahmet Şık arasında paylaştırıldı. 1989 yılında

TGC 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri belirlendi
Paylaş

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyetinin 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni kazananlar belli oldu.  Bu yıl kurum olarak 94 meslek örgütünden oluşan “Gazetecilere Özgürlük Platformu”na verilen ödül, kişi dalında ise Gazeteci Ercan İpekçi ve Ahmet Şık arasında paylaştırıldı. 1989 yılından bu yana düzenli olarak verilen ödüller 24 Temmuzda Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ödül jürisi, 2011Basın Özgürlüğü Ödülü’nün verilmesindeki gerekçelerini şöyle sıraladı: “Kısa sürede sonuç alıcı örgütlü mücadele yapısına ulaşması, basın özgürlüğü yönünde aktif örgütlü mücadeleye sunduğu önemli katkılar, sağladığı motivasyonlar ve sonuçlar açısından 2011 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün kuruluş (kurum) olarak Gazetecilere Özgürlük Platformuna verilmesi kabul edildi. 2011 Basın Özgürlüğü Ödülü kişi olarak, bu yıl iki kişi arasında paylaştırıldı. Ercan İpekçi, basın özgürlüğü konusunda yaptığı çalışmalar, bu konudaki örgütlü mücadeleyi geliştirmeye yönelik katkıları, sürece uluslararası destekleri katmayı başarabilmesi gibi nedenlerle ödüle değer görülmüş; Ahmet Şık da basın özgürlüğü yolunda tutuklu bütün gazetecileri temsilen ve meslek hayatı boyunca bu yöndeki çalışmaları da göz önüne alınarak ödüle değer görülen ikinci isim olarak  belirlendi.”

TGC 2010 Basın Özgürlüğü Ödülleri “Kişi” dalında Sedat Ergin’e, hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına da İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun’a , “ Kurum” dalında ise Bağımsız İletişim Ağı (BİANET)’e verilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Banu Güven Başbakana mektup yazdı

SONRAKİ HABER

İfade ve medya özgürlüğü kaygı verici durumda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...