22 Kasım 2014 08:39

Mukaddes Anne toprağa verildi

Halk hareketi önderi Deniz Gezmiş’in annesi Mukaddes Gezmiş, bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Paylaş

Halk hareketi önderi Deniz Gezmiş’in annesi Mukaddes Gezmiş’i yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

94 yaşında hayatını kaybeden, Deniz Gezmiş’in annesi Mukaddes Gezmiş için Üsküdar’da bulunan Büyük Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Sezgin Tanrıkulu, Emek Partisini temsilen yoldaşları Aydın Çubukçu ve Mustafa Yalçıner, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Gazeteciler Can Dündar, Mustafa Balbay, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat katıldı.

Törende konuşan Deniz Gezmiş’in dava arkadaşı Mustafa Yalçıner, “Deniz’in annesi yani hepimizin annesi Mukaddes anayı toprağa verdik. Deniz gibi bir delikanlı doğurduğu için ne mutlu ona. Mukaddes annenin, Deniz’ini çok özlediğini ve hep onu aradığını yaptığımız sohbetlerden biliyordum. Mukaddes annemiz gitti ama mutlu gitti çünkü yüz binlerce hatta milyonlarca Deniz’i var. Deniz’ler bitmez bu ülkede” dedi.

Cenazeye katılan vatandaşlardan Ömer Faruk Gürpınar ise buraya bir gönül bağı ile geldiğini belirterek “Deniz’in büyüklüğünü bir kez daha görme heyecanını yaşadık. Burada halkın, Deniz’in annesine olan saygısını görüyorsunuz” diye konuştu.

Törenden sonra Mukaddes Gezmiş’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suyumuzu sanayici çalıyor

SONRAKİ HABER

Silikozise bir kurban daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...