22 Kasım 2014 04:59

‘Kobanê’de IŞİD artık büyük bir tehdit değil’

Kobanê’de IŞİD’e karşı direniş 69. gününe girdi. Kentte savaşan 150 kişilik Peşmerge gücünün komutanı Ahmed Gerdi, “IŞİD’in artık büyük bir tehdit olmadığını” söylerken, kente yeni mühimmat girişinin yapıldığı belirtildi.

Paylaş

Kobanê’de IŞİD’e karşı direniş 69. gününe girdi. Kentte savaşan 150 kişilik Peşmerge gücünün komutanı Ahmed Gerdi, “IŞİD’in artık büyük bir tehdit olmadığını” söylerken, kente yeni mühimmat girişinin yapıldığı belirtildi..

Rudaw’a konuşan Gerdi, IŞİD’in kontrol ettiği kentin yaklaşık yüzde 50’lik bölümünün Koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla yerle bir edildiğini belirtti.

“IŞİD artık büyük bir tehdit değil. Havadan ve karadan yoğun saldırı altındalar” diyen Gerdi, kentte ilerlediklerini ancak bunun yavaş yavaş gerçekleştiğini söyledi. “İlerlemek o kadar kolay değil. Burası tek bir saldırıyla kontrol edilebilecek bir bölge değil. Ağır ilerleyen bir sokak savaşı var. Ele geçirdiğimiz her sokağı iyice kontrol altına almalıyız” diyen Gerdi, çatışmalarda 10 peşmergenin yaralandığını belirtti.

Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR), peşmerge güçlerinin kente yeni mühimmat akışı sağladığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron temizlik işçilerinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Madagaskar'da veba salgını 40 can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...