17 Şubat 2011 02:20

Öğrencilerden polis hakkında suç duyurusu

 ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto ederken polisler tarafından tekmelenen ve gözaltına alınan öğrenciler, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.Tekmelenerek gözaltına alınan öğrenciler, serbest bırakıldıktan sonra Kanun Kampüsünde polis müdahalesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Aç

Öğrencilerden polis hakkında suç duyurusu
Paylaş

 ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto ederken polisler tarafından tekmelenen ve gözaltına alınan öğrenciler, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Tekmelenerek gözaltına alınan öğrenciler, serbest bırakıldıktan sonra Kanun Kampüsünde polis müdahalesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Zübeyde Makar adlı öğrenci, demokratik değerlerin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir gün yaşadıklarını söyledi. Yasal hakkını kullanan öğrencilere polisin düşmanca tavır sergilediğini belirten Makar, ‘‘Acımasızca bir saldırıya uğradık. Otobüslere alınırken, sürekli tekme ve tokatlarla darp edildik. Otobüslere bindirildiğimizde ise, şiddet artarak devam etti. ’’ dedi. Makar, son olarak polisin tavrına ilişkin Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Olaya bir tepki de  İHD Trabzon Şubenden geldi. Basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Kenan Kuri, son dönemlerde KTÜ’de zorla bağış toplama ve öğrencilere yönelik polis şiddetinin arttığını söyledi. Kuri, “Karadeniz Teknik Üniversitesinde uzun zamandır, gelişen olaylar Türkiye’nin en eski ve uzun yıllardan bu yana bölge üniversitesi görevini üstlenmiş olan üniversitesinin, aslında bir üniversiteden beklenmesi gereken temel şartları taşımadığının bir göstergesidir” dedi. (TRABZON)

ÖNCEKİ HABER

Ders zili yarın çalacak

SONRAKİ HABER

‘Ucube’ oteli çeken muhabirlere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...