20 Kasım 2014 16:59

LGBTİ bireyler katledilen trans bireyleri andı

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği "20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü" dolayısıyla oturma eylemi düzenledi.

Paylaş

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği üyeleri, "20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü" dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Pankart ve dövizleri açıldığı, sloganların atıldığı eylemde katledilen trans bireylerin isimleri okunarak anıldı.

Katledilen trans bireylerin anısına mumların da yakıldığı eylemde, açıklamayı İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği temsilcisi Kıvılcım Arat yaptı. Arat, 1998 yılında ABD'de trans kadın Rita Hester'in katledilmesinin ardından insan hakları savunucuları ve Hester'in arkadaşlarının 20 Kasım haftasının trans bireyleri anma haftası için çağrılar yapmaya başladığını hatırlattı.

Türkiye'nin trans toplumu açısından en çok katliamın yaşandığı ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Arat, devlet, yargı, polis üçgeninde katliamların normalleştirilip desteklendiğini ve trans toplumuna karşı açık savaş ilanı yapıldığını ifade etti. Arat, "Mahkûm edildiğimiz bu karanlığı aydınlığa döndürecek tek şey örgütlü, birleşik mücadele alanlarının oluşturulmasından geçiyor" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sizi biz mutlu ettik, siz bizi işten attınız

SONRAKİ HABER

Çalıştıkları şirket bile belli değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...