20 Kasım 2014 14:27

Ahmet Ümit’ten Evgin’e destek

Yazar Ahmet Ümit, kas hastalığıyla mücadele eden genç meslektaşı Yazar Evgin Atalay’ın “Kardeş Gibiyiz” isimli 2. kitabının Okan Üniversitesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Paylaş

Yazar Ahmet Ümit, kas hastalığıyla mücadele eden genç meslektaşı Yazar Evgin Atalay’ın “Kardeş Gibiyiz” isimli 2. kitabının Okan Üniversitesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Atalay’ın, akraba evliliği, töre cinayetleri ve bir aşk hikayesini işlendiği kitabı ile okuyucularını başka dünyalara götürdüğünü belirten Ahmet Ümit, “Evgin, hayata karşı mücadelesinde ve kendi yaşam koşullarında kaleme aldığı bu çarpıcı kitabı ile insanlara ‘ben buradayım’ diyor” diye konuştu.

EVGİN BİZE HAYATLARI ANLATIYOR

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından üniversitenin Kadıköy Kampüsü’nde düzenlenen tanıtım etkinliği, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Yazar Evgin Atalay’ın 2. kitabı “Kardeş Gibiyiz”in tanıtımını üstlenip bir PR ajansı gibi çalıştı. Tanıtım etkinliğine katılan Yazar Ahmet Ümit, bugüne kadar 23 kitap yazdığını belirterek kitap yazmanın en zor şeylerden biri olduğunu söyledi. Yazar Evgin Atalay’ın hayatındaki zorluklara rağmen 2. kitabını çıkardığını belirten Ümit, “Kitap yazmak sizi özgür kılar. Bir gün Paşakapısı Cezaevi’ndeki 60 kadın mahkumun katıldığı bir söyleşide konuşmuştum. Bana, “Beyoğlu Rapsodisi” kitabımı okuduklarını ve bu kitap sayesinde yıllardır görmedikleri İstanbul ve Beyoğlu sokaklarına gittiklerini anlattılar. Kendilerini özgür ve dışarıda hissettiklerini söylediler” dedi. Evgin Atalay’ın da yazdığı kitaplarla okuyucularını başka dünyalara götürdüğünü belirten Ahmet Ümit, “Evgin, bize hayatları anlatıyor. Bizi başka dünyalara götürürken kendisi de bu dünyalarda seyahat ediyor” diye konuştu. Yazar Evgin Atalay ise, yazarak var olmayı seçtiğini belirterek “Kitap yazarken kendimi çok iyi hissediyorum. Vücudum izin vermediği için hemen yorulmam nedeniyle sık sık dinlenmek zorunda kalıyorum. Bazen iki saat yazıp dinleniyorum. Bu zorluklara rağmen yazdıklarımı başka insanlara ulaştırabildiğim için çok mutluyum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cerattepe'de madene yürütmeyi durdurma kararı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da vurulan Astsubay’la ilgili gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...