20 Kasım 2014 11:16

Seyit Ali Durmaz anıldı

İstanbul Merter’de 20 Kasım 2013 tarihinde bir üst geçitten aşağı uçan dolmuşun altında kalması sonucu yaşamını yitiren Emek Partisi Üyesi Seyit Ali Durmaz ölümünün birinci yılında mücadele arkadaşları tarafından anıldı.

Paylaş

İstanbul Merter’de  20 Kasım 2013 tarihinde bir üst geçitten aşağı uçan dolmuşun altında kalması sonucu yaşamını yitiren Emek Partisi Üyesi Seyit Ali Durmaz ölümünün birinci yılında mücadele arkadaşları tarafından anıldı. 1 yıl önce yaşamını yitirmesine neden olan kazanın  gerçekleştiği üst geçitte bugün bir araya gelen Emek Partisi üyeleri ve ailesi Durmaz’ın ölümünden sorumlu olanların yargılanarak hesap vermesini istedi.

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü adına açıklamayı okuyan Samet Ceylan, “Amacımız trafik cinayetlerine sessiz kalmamak ve bu cinayette sorumluluğu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kişilerin yargılanmasını sağlamak. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılan üst geçitler, yollar, denetimsiz toplu taşıma araçları , eğitimsiz şoförler tüm bunlar bir araya geldiğinde kaza diye tabir edilen cinayetler kaçınılmaz oluyor. Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy işte bütün bu sistemin, rant ve sömürüye dayalı anlayışın kurbanları olmuşlardır” dedi.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen cinayetten en az şoför kadar sorumlu olan kurum ve kişilerin hâlâ yargı önüne çıkarılmadığını belirten Ceylan, “Üstelik bilirkişi raporunda  yüzde 85 yol ve kavşak kusuru tespiti yapılmasına rağmen. Bizler, buradan 12 yıllık iktidarında yaptığı duble yollarla övünen AKP iktidarına soruyoruz. 12 yıllık iktidarınızda trafik kazalarında yaklaşık yüz bin insanın can vermesini neyle açıklayacaksınız” diye tepki gösterdi.

Eylemde Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ve Seyit Ali Durmaz’ın kardeşi İbrahim Durmaz da söz alarak sorumluların hâlâ yargı önüne çıkarılmamasına tepki gösterdi. Konuşmaların ardından kazanın yaşandığı üst geçide karanfil bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş genel başkanı hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Yemek zammına karşı öğrenci sofrası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...