20 Kasım 2014 07:28

Halep'te şiddetli çatışmalar sürüyor

Suriye'de Halep'in birçok mahallesinde çatışmalar sürüyor. Ahraru'ş Şam militanları Eşrefiye mahallesine füze ve havan toplarıyla saldırdı. Halep’in güneyindeki Emiriye Mahallesi’nde ise Suriye ordusu, İslami Cephe’ye yönelik operasyonlarını sürdürdü.

Paylaş

Suriye'de Halep'in birçok mahallesinde çatışmalar sürüyor.

Ahraru'ş Şam militanları Eşrefiye mahallesine füze ve havan toplarıyla saldırdı. Saldırı sonrası Suriye ordusu askerleriyle militanlar arasında Eşrefiye’nin kenar mahallelerinde çatışma başladı. Her iki tarafın da çok sayıda kayıp verdiği bildirildi. Suriye ordusunun Ahraru’ş Şam’ın sızma girişimine izin vermediği, 16 militanın öldürüldüğü duyuruldu.

HALEP'TE SİLAHLI GRUPLAR VE DESTEKÇİLERİ

Halep’in güneyindeki Emiriye Mahallesi’nde ise Suriye ordusu,  İslami Cephe’ye yönelik operasyonlarını sürdürdü.  İslami Cephe’nin de Ramuseh’te Ulusal Savunma Güçleri’ni hedef aldığı, saldırıda 9 kişinin öldürüldüğü belirtildi. İslami Cephe’nin de 10’un üzerinde kayıp verdiği aktarıldı.

Dün de Ahraru’ş Şam’a bağlı milis grubu İslam bayrağı’nın lideri Halid el Amuri dahil 24 militan Şeyh Said mahallesindeki pusuda öldürüldü. Suriye Hava Kuvvetleri de Kafr Hamra ve Haretan Mahalleleri’nde hava saldırıları düzenledi.

'CEMAL MARUF'UN ETKİNLİĞİ YOK'

İslami Cephe’nin Halep saha komutanlarından Salih Ebu İbrahim, Halep ve çevresinde, Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) Komutanı Cemal Maruf'a ait hiçbir birlik ve silahlı üyenin bulunmadığını söyledi. Haksöz Haber’e göre Ebu İbrahim, “SDC Komutanı Maruf'un, 14 bin silahlı üyesiyle Halep bölgesinden çekildiği” yönünde basında çıkan haberlerin doğru olmadığı gibi bu şahsın kentte hiçbir üyesinin de bulunmadığını ifade etti. İslami Cephe’nin Halep’teki batı saha komutanlarından Vasfi Ebu Ubeyde de  “Maruf'un Halep'te hiçbir üyesi yok ki birliklerini çeksin” yorumunda bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Halep’te silahlı gruplar ve destekçileri

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılara Meclis önünde saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...