19 Kasım 2014 15:49

Kadıköy'de can pazarı

Kadıköy'de bir apartmanın bodrum katında yapılan kanalizasyon çalışması sırasında göçük meydana geldi; Orhan Bahatarhan adlı işçi toprak altında kaldı. Yarım saat boyunca toprak altında zor dakikalar geçiren Bahatarhan, itfaiyenin kazma kürekle yaptığı çalışma sonucu kurtarıldı.

Paylaş

Kadıköy'de, Merdivenköy Mahallesi, Küme Sokak, 42 numaralı apartmanın bodrum katında kanalizasyon çalışması yapılırken, göçük meydana geldi. Saat 15.30 sıralarında bodrum katında çalışan Orhan Bahatarhan, işçi arkadaşıyla birlikte boruların yerleştirileceği kanalı kazmaya başladı. Kazı çalışması sırasında, bir anda Bahatarhan'ın üzerine toprak döküldü. Kaçmak için uğraşan, ancak başaramayan Bahatarhan, toprak yığınının altında kaldı. Bahatarhan'ın toprak altında kaldığını gören arkadaşı sağlık ekiplerini ve itfaiyeyi aradı.

EKİPLER ZORLANDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kazma ve kürekle toprağı kazarak Orhan Bahatarhan'ı kurtarmaya çalıştı. Dar alan olduğu için ekipler çalışmakta zorlandı. İtfaiye erleri, kurtarma çalışmaları sırasında işçiyle konuşarak moral vermeye çalıştı.

YARIM SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık yarım saat süren operasyonun ardından kurtarılan Orhan Bahatarhan, ancak bir kişinin sığabileceği delikten dışarı çıkarıldı. Binada yaşayan bir vatandaş, “Gider tıkandığı için kanalizasyon çalışması yapıyorlardı. Tünel kazdıkları sırada göçük olmuş; büyük bir taş ve toprak üzerine düşmüş" diye konuştu.

Bahatarhan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçinin hayati tehlikesi bulunmuyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pamir'in iddianamesi savcıya iade edildi

SONRAKİ HABER

FARC’tan görüşmelere devam ve ateşkes çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa