19 Kasım 2014 14:14

'Demiryolları halkındır, satılamaz'

Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS) Balıkesir, İstanbul (Halkalı), Van, Antep, Zonguldak garlarından başlayan ve 24 Kasım’da Ankara’da son bulacak yürüyüşü başladı.

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS) Balıkesir, İstanbul (Halkalı), Van, Antep, Zonguldak garlarından başlayan ve 24 Kasım’da Ankara’da son bulacak yürüyüşü başladı. Van ve Diyarbakır’dan gelerek, Elazığ’daki demiryolu çalışanlarıyla buluşan BTS üyeleri İstasyon Meydanı’nda bir açıklama yaptı.

Burada konuşan BTS Genel Merkez Yöneticisi Erdal Oysal, AKP’nin adaletsiz uygulamalarının kendilerini yollara düşürdüğünü belirterek, 1 Mayıs 2013’te Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi hakkındaki yasa tasarısının, demiryolu hizmetini kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmeyi, ulaşım hakkının metalaştırılmasını, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü açmayı hedeflediğini söyledi. TCDD yöneticileri ile yapılan görüşmelerde personelin geleceğine dair kaygılarını aktardıklarını belirten Oysal, “Çalışanların isteği dışında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sorduk. Çalışma yapılmadığını ancak kimseye bir şey olmayacağı ifade edilirken TCDD yönetiminin bu söylemlerinin aksine, kimi işyerleri kapatılmış, kimileri birleştirilmiş, personelin bir kısmı da kendi istekleri dışında tayin edilmiştir” şeklinde konuştu. Açıklama sırasında sık sık ‘Demiryolu halkındır satılamaz’, ‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’ ve ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ sloganları atıldı. Açıklamanın ardından BTS üyeleri Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

McQueen'in yeni filmi Paul Robeson üzerine

SONRAKİ HABER

İdris Naim Şahin de parti kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...