19 Kasım 2014 13:21

Hong Kong’da hükümet binası işgali

Hong Kong’da iki aydır devam eden hükümet karşıtı protestolarda gençlerden oluşan küçük bir grup hükümet binasına girdi. Polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Hong Kong’da iki aydır devam eden hükümet karşıtı protestolarda gençlerden oluşan küçük bir grup hükümet binasına girdi. Polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Hong Kong medyası, hükümet binalarının bulunduğu Admiralty semtinde onlarca gencin polisle çatıştığını ve yan kapıdan dün sabah erken saatlerde yasama konseyi binasına girildiğini bildirdi. Bu olay, göstericilerin ilk kez önemli bir kamu binasına girişi oluyor.

Gençlere biber gazı ile saldıran polisin 18-24 arasındaki 4 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. 3 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Admiralty yakınlarındaki barikatlar, dün mahkeme kararıyla kaldırılmıştı. Geçen gün de, seslerini Çin’in üst düzey yetkililerine duyurmak için Hong Kong’dan Pekin’e gitmek isteyen göstericilerin temsilcisi 4 kişinin uçağa binmelerine müsaade edilmemişti.

Çin, İngiltere sömürgesi olan Hong Kong’u 1997’de geri aldı ve bu tarihten beri Pekin tarafından “Bir ülke iki sistem” olarak yönetiliyor. Çin’in özel idari bölgesi olan Hong Kong’da 2017 yılında yapılacak genel seçimlerde Pekin’in, Hong Kong’daki seçimlerde doğrudan aday gösterme imkanını ortadan kaldırması, halen devam eden gösterilere neden olmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail tansiyonu yükseltiyor

SONRAKİ HABER

Londra'da öğrenciler harçları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...