19 Kasım 2014 12:32

Metin Göktepe Kütüphanesi açılıyor

Görevi başındayken polis şiddetiyle öldürülen gazetemizin muhabirlerinden Metin Göktepe’nin isminin verildiği, Torbalı Karakızlar Köyü Kütüphanesi, Göktepe’nin annesinin ve ablasının katılımıyla açılacak.

Paylaş

Metin Göktepe’nin ismi, bir dağ köyünde açılacak olan kütüphanede yaşayacak. Torbalı Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteci Vedat Gökçay’ın öncülüğünde başlatılan Metin Göktepe Kütüphanesinin çalışmalarında sona gelindi. 21 Kasım Cuma günü açılacak olan Metin Göktepe Kütüphanesinin onur konukları ise Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe ile ablası Meryem Göktepe olacak.

‘GÖKTEPE, BİZE ÖRNEK OLDU’

Gazeteci Vedat Gökçay, Metin Göktepe cinayetinin basına yapılmış saldırılardan biri olduğunu vurgulayarak “Metin Göktepe’nin öldürülmesi beni çok etkilemişti. O zaman karar vermiştim gazeteci olmaya. Göktepe’nin şiarıyla gazeteci olma yolunda ilerledim. Sadece benim için değil, yetişen bir nesil gazeteciler için örnek oldu Metin Göktepe” dedi.

Geçen yıl Dağkızılca köyünde kurulan kütüphaneye de, Van Depreminde, kaldıkları otelin çökmesiyle görevleri başında yaşamını yitiren Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz ismi verilmişti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Doğu Kudüs'e 78 yeni yerleşim birimi

SONRAKİ HABER

Dersim'de kültürel ve doğal miras için mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...