19 Kasım 2014 12:19

Torunlar'a ilk tazminat davası açıldı

Mecidiyeköy'de bulunan Torunlar Center rezidans şantiyesinde meydana gelen asansör faciasında yaşamını yitirenlerden Hıdır Ali Genç'in ailesi sorumlular hakkında tazminat davası açtı.

Paylaş

Mecidiyeköy'de bulunan Torunlar Center rezidans şantiyesinde meydana gelen asansör faciasında yaşamını yitiren 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç'in ailesi tazminat davası açtı. Avukatlar Yıldız İmrek ile Ahmet Ergin'in açtığı davada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş ile asansör firması Geda Major İş ve İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve iş güvenliği firması NCA İş Sağ. Güv. Eğitim Çevre Müh. ve Danış. Hiz. A.Ş. davalı olarak gösterildi.

Cinayetin tamamen davalıların ağır kusuru ile gerçekleştiğine dikkat çekilen davayla ilgili dilekçede, şunları belirtti: "Hıdır Ali Genç'le aynı iş yerinde çalışan ve asansöre binmeden son kez gören, cenazelerin asansörden çıkarılmasına tanık olan baba Mustafa Genç'in yaşadığı acıyı ve dehşeti tarif etmek dahi imkansızdır. Oğlunun gözleri önünde ölümüne, yaşadığı vahşetin tanıklığına dayanamayan müvekkil Mustafa Genç, işinden ve iş yerinden ayrılmıştır. 9 ay karnında taşıyıp acılarla doğuran, bin bir çileyle büyüten ve bütün dünyası çocukları olan bir annenin acısı tanımlanamaz. 2 çocuğundan birisini kaybeden müvekkil Songül Doğan hala kendine gelebilmiş değildir. Müvekkil Dilan Genç ise tek kardeşini, arkadaşını kaybetmiştir."

Manevi tazminatta caydırıcılık işlevinin gözetilmesi gerektiği belirtilen dilekçede, "Davalılar tamamen kendi kusurları; hatta ceza hukuku açısından olası kastla müvekkillerin canlarından can almışlardır. Oldukça güçlü sermaye yapıları vardır ve müvekkilin canını verdiği rezidanstaki bir dairenin fiyatı dahi büyüklüğüne göre 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar+KDV arasında değişmektedir. Torunlar GYO 2 014 yılının ilk 9 ayında 204 milyon TL net kar açıklamıştır. Olaydaki kusur ve olası kast durumu, müvekkillerde yol açtığı ruhsal tahribat, elem ve acı ile bu mali veriler gözetildiğinde müvekkiller için talep edilen manevi tazminat miktarlarının 'caydırıcılık ve önleyicilik' işlevi bakımından makul hatta az olduğu görülecektir" ifadeleri kullanıldı. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji uyardı: Akşam saatlerine dikkat!

SONRAKİ HABER

İsrail'den Doğu Kudüs'e 78 yeni yerleşim birimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...