19 Kasım 2014 11:00

Anne Gedik: Davayı bizden kaçırmak istiyorlar

Maltepe Gülsuyu'nda, uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında çetelerin açtığı ateş sonucu katledilen Hasan Ferit Gedik için açılan davanın duruşmasında sanık avukatlarına tepki gösteren anne Nuray Gedik, "Sizin evlatlarınız katledilse onların avukatlığını yapar mıydınız?" diye sordu.

Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda, uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında çetelerin açtığı ateş sonucu katledilen Hasan  Ferit Gedik için açılan davanın duruşmasında sanık avukatlarına tepki gösteren anne Nuray Gedik, "Sizin evlatlarınız katledilse onların avukatlığını yapar mıydınız?" diye sordu.

Maltepe Gülsuyu'nda, geçen yıl Eylül ayında uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında çetelerin açtığı ateş sonucu katledilen Hasan Ferit Gedik için açılan davanın 4'üncü duruşması Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Daha önceki duruşmaların aksine Gedik'in avukatları, Gedik ailesi ve duruşmayı izlemek için gelenler salonuna alınırken, gelenlerin polis kamerasıyla görüntülerinin kaydedildiği görüldü.

‘SİZİN EVLATLARINIZ KATLEDİLSE ONLARIN AVUKATLIĞINI YAPAR MIYDINIZ?’

Adalet Bakanlığı'na gönderilen dosyanın nakline ilişkin kararın verilmediği duruşmada, söz alan Gedik ailesinin avukatları, davanın nakline ilişkin işlemlerin durdurulmasını istedi. Geçen duruşmada olduğu gibi tutuklu sanıklar "güvenlik" gerekçesiyle duruşmaya getirilmezken Gedik'in avukatları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmanın kayda alınmasını talep etti. Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin tutukluluk durumuna ilişkin beyanda bulunarak, beraatlarını istedi. Sanık avukatları beyanda bulunduğu sırada Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Sizin evlatlarınız katledilse onların avukatlığını yapar mıydınız?" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu sırada sanık avukatlarından birinin mahkemeye, "Dört celsedir aynı şeyi yapıyorlar, neden müdahale etmiyorsunuz" dediği görüldü.

AVUKATLARDAN DOSYANIN NAKLİNE İLİŞKİN İTİRAZ

Duruşmada söz alan Gedik ailesinin avukatı Ömer Kavili, davanın nakline ilişkin dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine itiraz ederek, "Davanın başka bir ile taşıma ihtimali dahi bu mahkemenin görev bakımından yetkisinin ve itibarını çiğnemektedir. Dosyayı gönderme işlemine son verilmelidir" dedi. Kavili, dosyanın nakil gerekçelerinden birinin, adliye önünde atılan sloganlar olduğunu söyleyerek "Mahkeme bu sloganlardan nasıl etkileniyor? Açıklar mısınız?" diye sordu. Kavili'nin ardından söz alan avukat Ebru Timtik de Balyoz ve Mehmet Ayvalıtaş Davaları'nın konferans salonunda görüldüğüne dikkat çeken Timtik, "Hasan Ferit Gedik'in katledilmesi Davası'nda mı konferans salonu uygun olmuyor. Başsavcı açıkça ayrımcılık yapıyor" diye konuştu.

Avukat konuşmalarının ardından mahkeme, dosyanın nakli için Adalet Bakanlığı'na yazılan yazının akıbetini sormak üzere müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 6 Ocak 2015'e erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan anne Gedik, dosyanın İstanbul'da kalması isteklerini dile getirmek için 23-24 Kasım'da Ankara'ya giderek Adalet Bakanı'yla görüşeceklerini söyledi.

‘BİZ, DAVANIN KARTAL ADLİYESİ’NDE GÖRÜLMESİNİ İSTİYORUZ’

Duruşma sonrası Avukat Günay Dağ, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan açıklama yaptı. Duruşmayı izlemeye gelenler arasında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve Taksim Dayanışmasından mimar Mücella Yapıcı da vardı.

YARGILAMA GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA BİR OYUN SERGİLENİYOR

Avukat Günay Dağ, 4. celsede de yargılama yapılmadığını belirterek, “Daha önceki celsede dosyanın başka bir ile nakledilmesi için Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verilmişti. Adalet Bakanlığından henüz bu konuyla ilgili bir cevap gelmedi. Yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen dosyayla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Ama bu arada bizden habersiz iki sanığın ifadesini alındı. Bu şunu gösterdi ki, mahkeme yargılama görüntüsü altında bir oyun sergiliyor. Sanıkları koruyor. Mahkeme dosyayı ısrarla bizden kaçırmak istiyor. Ama biz adalet istemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇETELER DIŞARIDA FALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Anne Nuray Gedik, “Biz oğlum için adalet istiyoruz. Bugün 4. duruşma oldu ancak yargılama hala başlamadı. Çeteler dışarıda faaliyetlerine devam ediyor. En son Kartal Meydanı'nda kurduğumuz çadırı kurşunladılar. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Bunlar devletten, polisten güç alarak bu cesareti gösteriyorlar” dedi.

Davanın kendilerinden kaçırılmak istediğini tekrarlayan Gedik, “Ben davanın burada görülmesini istiyorum. Bunun için 24 Kasım’da Ankara’ya Adalet Bakanlığı'na gidip davanın Kartal Adliyesi’nde görülmesi istediğimizi ileteceğiz” diye konuştu.

FİZAN’DA YARGILASALAR ORAYA KADAR GİDECEĞİZ

Destek için duruşmaları izlemeye gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, oğlunun davasının da hala başlamadığını belirterek, “Gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız. Nereye kadar gitmemiz gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz. İsterlerse götürsünler bizi Fizan’da yargılasınlar, oraya kadar gideceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Kaçak baraj ve HES’i mühürleyin

SONRAKİ HABER

Geri manevra yapan iş makinasının altında kaldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...