19 Kasım 2014 07:54

Kübalı doktorda Ebola virüsü

Sierra Leone'de Ebola virüsü ile mücadelede gönüllü olarak yer alan 165 kişilik Kübalı sağlık ekibinden bir doktorda Ebola virüsüne rastlandı. Sierra Leone'de 7 doktor virüs nedeni ile hayatını kaybetmişti.

Paylaş

Ebola virüsü ile mücadelede tüm uluslararası yardımlara karşın kayda değer bir ilerleme kaydedilemezken, Sierra Leone'de gönüllü olarak bulunun Kübalı doktor Felix Baez'de virüs tespit edildi. Küba'dan Sierra Leone'ye Ekim ayında gönderilen 165 kişilik sağlık ekibinden olan ve virüse yakalanan ilk Kübalı doktor olan Baez, tedavi için Cenova'ya götürülecek. 7 doktorun Ebola virüsü nedeni ile hayatını kaybettiği Sierra Leone, virüse en fazla kurban veren Batı Afrika ülkesi olurken, Küba ise en fazla yardım gönderen ülke. Küba bu güne kadar 265 sağlık çalışanını bölgeye destek olarak gönderdi.

Ebola virüsü en son tahminlere göre 5 bin 177 kişinin ölümüne neden oldu. Virüs tespit edilen vaka sayısı 10 binin üzerinde olurken bunun en az 120'si sağlık görevlisi. Virüse yakalananların 5 bin 586'sıSierra Leoneli olurken ölümlerin ise bin 187'si de bu ülkeden.

Pazartesi günü, virüs tespit edilen ve acil tedavi için ABD'nin Nebraska eyaletine transfer edilen Sierra Leone'li doktor Dr. Martin Salia hayatını kaybetmişti. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Süper marketlerde satılan tavuklarda ölümcül virüs

SONRAKİ HABER

Abdullah Gül savcılığa ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...