19 Kasım 2014 05:54

İstanbul polisinden ‘makul şüpheli’ dayağı

Bahçelievler Yenibosna'da işine giden Abdullah Dadaş, çevrede narkotik uygulaması yapan polisler tarafından darp edildi. Bir anda çevresini saran polisler, sorgu sual yapmaksızın Dadaş’ı önce yere yatırıp ellerini arkadan kelepçeledi, sonra hakaret ve tekmelerle darp etti. ‘Makul şüpheli’ olarak olay yerinde sorgulanan Dadaş’ı serbest bırakan polisler, “Bir şeyin yokmuş. Kaçtığın için seni bu şekilde darp ettik.” dedi.

Paylaş

ALtan CANKUT
Fatih İ. YILMAZ

Bahçelievler Yenibosna'da işine giden Abdullah Dadaş, çevrede narkotik uygulaması yapan polisler tarafından darp edildi. Bir anda çevresini saran polisler, sorgu sual yapmaksızın Dadaş’ı önce yere yatırıp ellerini arkadan kelepçeledi, sonra hakaret ve tekmelerle darp etti. ‘Makul şüpheli’ olarak olay yerinde sorgulanan Dadaş’ı serbest bırakan polisler, “Bir şeyin yokmuş. Kaçtığın için seni bu şekilde darp ettik.” dedi. Bu sırada yaşanan kargaşayı görerek bilgi almaya giden Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri de polis ekiplerince tartaklanarak hakarete maruz kaldı. Polisin ‘makul şüpheli’ Dadaş’a kötü muamelesi, yakında bulunan bir iş yeri kamerası tarafından an be an kaydedildi.

Olay, dün akşam saat 18:30 sıralarında Bahçelievler Yenibosna’da bulunan park alanında meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, park içinde uygulama yapan polis ekipleri, işine giden Abdullah Dadaş isimli şahsı hiç bir sorgulama yapmadan aniden yere yatırıyor. Arkadan kelepçelenen Dadaş, çok sayıda polis tarafından yerde tekmeleniyor.

Olay yerine gelerek bilgi almak isteyen Cihan muhabiri Fatih Yılmaz da polisin hakaret ve tekmelerine maruz kaldı. Kamuya açık alanda vatandaşı darp eden polis, gazetecinin de haber alma özgürlüğünü kısıtladı.

'BİR ŞEYİN YOKMUŞ, KAÇTIĞIN İÇİN SENİ DARP ETTİK'

Darp edilen Abdullah Dadaş, işe gittiğini ve karanlıktan çıkan iki kişinin aniden üzerine çullandığını söyledi. Dadaş, hayatında ilk kez böyle bir olay yaşadığını belirten Dadaş, polislerin, polis olduklarını kendisine söylemeden aniden üzerine atladığını ifade etti. Dadaş, "İş yerime geliyordum . Oradan sivil giyimli iki kişi karanlıkta aniden önüme çıktılar. Polis olduklarını bana söylemediler. Birden saldırdılar. Hırsız zannettim. Korumak için kendimi yakındaki iş yerinin içine atmak istedim. Ancak kendimi yerde buldum ve bayağı hırpaladılar. Ellerime kelepçe vurdular. Ben ‘burada çalışanım’ dedim anlatamadım derdimi. Küfür ettiler. Biri boğazımı sıkarak nefesimi kesti. Daha sonradan kalabalık oldular ve iyice başıma toplandılar. Ellerimi kelepçeleyip bir yerde sorgulama yaptılar. ‘Bir şeyin yokmuş’ dediler ‘kaçtığın için seni bu şekilde darp ettik’ dediler. Hiç bir özür falan dilemediler. ‘Beni bu hale neden soktunuz’ dedim. Hayatımda böyle bir olumsuz durumum olmadı. Hiçbir özür dilemediler. Bir tanesi ‘bildiğin yere şikayet et’ dedi. Ben böyle bir şey görmedim. Bir an bilincimi yitirdim. Bu ülkeden miyim değil miyim anlayamadım. Polisle ilk kez böyle bir şey yaşadım. Sanki ben adam öldürmüşüm bir yerleri yakıp yıkmışım, baya bir hırpaladılar. Sırtımda kaburgalarımda ağrı var. Tekmeleme oldu ve darp ettiler. Kulağımı yırttılar elleriyle. " şeklinde konuştu.

Polis tarafından suçsuz yere darp edilen ve hakarete maruz kalan Dadaş, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alarak polisler hakkında şikayetçi olacağını söyledi. (İstanbul/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinin bedeli 100 bin TL

SONRAKİ HABER

Maden işçileri toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...