13 Temmuz 2011 10:54

İran ve Türkiye, Federal Kürdistan’ı bombalıyor

FEDERAL Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabar Yawer, sınırlarının 2007 tarihinden beri Türkiye ve İran tarafından bombalandığını belirterek, bombalamalar sonucunda 400 köyün boşaltıldığı, köylülerin öldürüldüğü ve yaralandığını kaydetti. Yawer Türkiye ve İr

İran ve Türkiye, Federal Kürdistan’ı bombalıyor
Paylaş

FEDERAL Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabar Yawer, sınırlarının 2007 tarihinden beri Türkiye ve İran tarafından bombalandığını belirterek, bombalamalar sonucunda 400 köyün boşaltıldığı, köylülerin öldürüldüğü ve yaralandığını kaydetti. Yawer Türkiye ve İran’ın sınırlarına yönelik saldırılara son vermesini istedi.

Her iki ülkenin saldırılarında PKK ve PJAK güçlerini gerekçe gösterdiğini, ancak bu güne kadar yapılan saldırılarda PKK ve PJAK güçlerine zarar verilemediğini söyleyen Yawer, “Burada esas zararı gören sınır boylarında yaşayan sivil insanlarımızdır. Burada yaklaşık 400 köy ve birçok aile kendi köylerini terk ederek daha içlere doğru göç etmek zorunda kaldılar. Bu insanlarımızın bağ, bahçe ve yerleşim birimleri tümden zarar görmüş, hayvanları telef olmuş, bir çok sivil insanımız ölmüş ve yaralanmıştır” dedi.

Irak devletinin anayasasının 110. maddesi gereği bu saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Yaver, sınırların korunmasının Federal Kürdistan hükümetinin değil, Irak devletinin görevleri arasında aldığını hatırlatan Yawer, Türkiye ve İran’ı PKK ve PJAK konusunda kendilerini suçlamaktan vazgeçmeye ve bombardımanı durdurmaya çağırdı.
(Hewler/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör’de yasa dışı çalıştırma

SONRAKİ HABER

Ağır çalışma koşulları iş bırakmaya zorluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...