18 Kasım 2014 19:16

Bütçe görüşmesinde Urla vilları tartışması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Urla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için inşa ettirildiği iddia edilen villalarla ilgili İnternet'e düşen ses kaydını yalanlamadı; ancak kaydın Urla ile ilgili değil Kemalpaşa ile ilgili olduğunu söyledi. Çelik, telefon görüşmesinin de "kendisinden talep edileni yapmadığını gösterdiğini" savundu.

Paylaş

TBMM'de bütçe görüşmelerinde Kültür Bakanı Ömer Çelik bakanlığı adına bir sunum yaptı. Sunumun ardından CHP Ankara milletvekili İzzet Çetin söz alarak birkaç soru yöneltti. Çetin son olarak 17 Aralık sonrasında İnternet'e düşen ve Erdoğan'ın Urla'da inşa ettirdiği iddia edilen villalarla ilgili ses kayıtlarını okudu. Burada beşinci telefon görüşmesinin Kültür Bakanı Ömer Çelik'le yapıldığını belirten Çetin, "Tutanaklara geçsin gelecekte ülkenin nasıl yönetildiği." diye ses kaydını okuduğunu söyledi.

Bu arada AKP Bursa milletvekili Önder Matlı, "Hangi gazete o, Sözcü mü Taraf mı" diye sordu.
Ardından söz alan Ömer Çelik, ses kaydını yalanlamadı; ancak içeriğinin farklı olduğunu savundu: "Topluca cevap vereceğim. Ama komisyonda asla tahammül edemeyeceğimiz şey maddi bilgi hatasıdır. Sayın milletvekili Urla diye başladı 'telefon görüşmesi var' dedi, 'beşincisi size geliyor' dedi. Bahsettiği telefon görüşmesinin Urla ile ilgisi yok. Bu bir maddi bilgi hatasıdır. Çünkü Urla doğal SİT olduğu için Kültür ve Turizm bakanlığı ile hiçbir ilgisi yoktur. Doğal SİT ile kültürel SİT arasındaki arkeolojik SİT arasındaki farkı bilelim. Orada yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aittir."

Çelik, son olarak "Bahsettiğiniz telefon görüşmesi çok temel bir siyasi okur yazarlık temelinde bakıldığı zaman talebin reddi görülür orada. Bana deniyor ki 'şurayı şurayı halledebilir misiniz' ben de orada niçin halledemeyeceğimizi anlatıyorum ve sonuç itibari ile benim dediğim gibi olmuştur. İlgili firma, bahsedilen yer Urla değildir, bahsettiği telefon görüşmesi Kemalpaşa'dır. Netice itibari ile ben oranın çözülemeyeceğini söylemişim. Sonuçta da orada da hiçbir işlem yapılamadığı için o görüşmenin neticesinde şimdi orası yeniden bakanlığa teslim edilecektir. Mozaikler taşınacak duvarlar aynen korunacaktır. Sayın milletvekilinin illegal bir telefon görüşmesini burada okumasını takdirlerinize bırakıyorum ama o telefon görüşmesi de benim benden talep edileni yapmadığımı gösteren bir telefon görüşmesidir." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Hasta, acil serviste kayboldu

SONRAKİ HABER

İspanya Meclisi, Filistin devletini oybirliğiyle tanıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...