18 Kasım 2014 13:33

Veliler, çocukları için valiliğe dilekçe verdi

İstanbul Avrupa Yakası’nın tek işitme engelliler lisesi olan Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nun taşınmasına veliler bu kez de İstanbul Valiliği önünde tepki gösterdi. Veliler, okulun eski yerine taşınmasını istediklerini belirterek, valiliğe dilekçe verdi.

Paylaş

İSTANBUL Avrupa Yakası’nın tek işitme engelliler lisesi olan Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nun taşınmasına veliler bu kez de İstanbul Valiliği önünde tepki gösterdi. Veliler, okulun eski yerine taşınmasını istediklerini belirterek, valiliğe dilekçe verdi.

Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nun lise bölümü eğitim öğretim yılının başında Fatih’ten Büyükçekmece’de bulunan Tepekent Sitesi’ne taşınmıştı. Veliler, İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaparak taleplerinin karşılanmasını istedi. Çocuklarının sürgün hayatı yaşadıklarını söyeyen Asiye Güler, “Çocuklarımızın şehir içinde insanca bir eğitim almasını istiyoruz” dedi. Yeni okulda doktor bulunmadığına dikkat çeken Güler, “Fatih’te herhangi bir sağlık sorunu olduğunda hızla müdahale edilebiliyordu ancak Tepekent’e en yakın hastane 1.5 saat” dedi. Güler, “Okulumuzu geri verin diyerek dilekçelerimizi Valiliğe sunuyoruz. Soruna gerçek bir çözüm istiyoruz” dedi. Sorunun muhatabının kim olduğunu soran Güler, “Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM başkanlığına yazdık, cevap alamadık” dedi. Daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşme talepleri geri çevrilen veliler eğitimden sorumlu Vali yardımcısı ile görüşmüş, haklı bulunmalarına rağmen uygulamadan dönülmemişti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dünya Sineması Gezici’de

SONRAKİ HABER

Ne yaptılarsa Çemişgezek için yapmışlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...