13 Temmuz 2011 10:43

Adıyaman 'KCK davası'ndan öğrencilere ceza yağdı

Adıyaman "KCK davası" karara bağlandı. 4 öğrencinin yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, öğrencilere 21 yıl 9'ar ay hapis cezası ve 8 bin 320'şer TL para cezası verildi.Adıyaman'da "KCK operasyonu" kapsamında Ocak ayında tutuklanan ve Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'ne

Adıyaman 'KCK davası'ndan öğrencilere ceza yağdı
Paylaş

Adıyaman "KCK davası" karara bağlandı. 4 öğrencinin yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, öğrencilere 21 yıl 9'ar ay hapis cezası ve 8 bin 320'şer TL para cezası verildi.

Adıyaman'da "KCK operasyonu" kapsamında Ocak ayında tutuklanan ve Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Adıyaman Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Cihan Kaya ve Bilgisayar Teknolojisi son sınıf öğrencisi Şeyh Ali Demir ile tutuksuz yargılanan Cihan Filiz ve Deniz Coşkun hakkında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada Demir ve Kaya hakkında "Patlayıcı madde kullanmak suretiyle genel güvenliğin tehlikeye sokulması, örgüte üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak, kamu malına zarar vermek" suçlarından her birine 21 yıl 9 ay hapis cezası ve 8 bin 320 TL para cezası verildi. "Örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanan Filiz ve Coşkun ise beraat etti.

Davayı temyize götüren Avukat Zeynel Fırat, verilen kararın hukuka aykırı olduğunu, hâlâ dosyada mevcut kamera kayıtları, polis tutanakları ve tanık beyanları arasındaki çelişkilerin giderilemediği, ceza verilecek olsa bile bu kadar alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini gerektirir bir nedenin olmadığını belirtti. Fırat, DGM'lerin yerine kurulan ve yargılama usulü bakımından hiçbir farkı bulunmayan Özel Görevli Ağır Ceza Mahkemeleri'nin hâkim ilkesine aykırılık teşkil ettiğini bu mahkemeler kaldırılmadığı takdirde bundan sonra da bu tür kararların verilmeye devam edeceğini kaydetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Edirne Giyim'de sendika düşmanlığını mahkeme de durduramadı

SONRAKİ HABER

Gördesliler mücadeleye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...