18 Kasım 2014 11:36

Saldırıya tepki dinmiyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu, Milli Takım maçında özel güvenliklerin gazetecilere uyguladığı şiddeti kınayarak, “Yaşananlar asla basitleştirilip münferit bir olay olarak tanımlanmamalı, gittikçe arttan özel güvenlik terörüne acilen tedbir alınmalıdır. Mesleğimiz bu tür sistematik şiddetle susturulacağı düşünülüyorsa çok büyük bir yanılgı içine düşülmektedir” açıklamasında bulundu.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, gazetecilere yönelik her alanda her geçen gün artan “terörün” kınandığı belirtilerek, gazetecilik mesleğinin karşı karşıya kaldığı sorunlara son yıllarda artarak devam eden sistematik şiddetin de eklendiği kaydedildi.

Halkın doğru haber alma hakkına karşı olanların, hedeflerine gazetecileri almaktan çekinmediğine vurgu yapılan açıklamada, “Gün geçmiyor ki Türkiye’nin herhangi bir adliyesinde haber takibinde bulunan bir gazeteci, herhangi bir trafik kazasını haberleştirmek için olay yerinde bulunan bir gazeteci, kitlesel eylemlerde görevlerini yapmak isteyen bir gazeteci darp edilmesin. Buna son günlerde, neredeyse her katmanına şiddet bulaşmış özellikle futbol müsabakalarında da sıklıkla tanık olmaya başladık” denildi.

Açıklamada, “ Mesleğimiz bu tür sistematik şiddetle susturulacağı düşünülüyorsa çok büyük bir yanılgı içine düşülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye-Kazakistan maçından sonra kaleci Volkan Demirel stattan ayrılırken basın mensupları görüntü almak istemiş, özel güvenlik görevlileri basın mensuplarına saldırmıştı. Olaylarda gazetecilere saldırdıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 5 özel güvenlik görevlisi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BTS’nin İstanbul’daki son durağı Haydarpaşa oldu

SONRAKİ HABER

Reuters Türkiye’deki sansürü duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...