13 Temmuz 2011 10:21

Schneider işçisi alanlarda

Manisa ve İzmir Çiğli’deki Schneider fabrikalarında yaklaşık bir yıldır sendikalaşma mücadelesi veren işçiler bu günlerde Manisa ve İzmir’de Birleşik Metal- İş Sendikasının yetki hakkı ve sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması için alanlara çıkıyorlar. Önceki gün de Manisa şehir merkezinde bi

Schneider işçisi alanlarda
Paylaş
Fırat Belen

Burada bir konuşma yapan Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Schneider’daki sendikalaşma mücadelesinin Türkiye’de Schneider bünyesinde çalışan ne kadar işçi varsa onların ortak mücadelesine dönüştüğünü belirterek, “Schneider Türkiye bünyesinde 4 fabrikada birlikte ve eş zamanlı etapta 15 gün boyunca fazla mesailere kalmıyoruz. Fabrika giriş ve çıkışlarında tepkimizi daha yüksek sesle ifade edeceğiz. Haklı ve meşru taleplerimiz yerine getirilinceye kadar mücadelemizi yükselteceğiz, eylemlerimizi çeşitlendireceğiz. 4 fabrikada çalışan işçilerin ortak talebi son derece nettir. Manisa ve Çiğli fabrikalarında toplusözleşme düzeni oluşturulmalı, sendikamız ile toplusözleşme görüşmeleri başlatılmalıdır. Schneider’da kazanacağız. Daha sonra sıra Zorlu Grubunun iş yerlerine ve diğer fabrikalara gelecek. Organize sanayideki metal işçileri hem patronların baskısından hem de sarı sendikacılıktan mücadele ederek kurtulacak. Patronların elinde türlü türlü oyunlar var ama bizim de cebimizde onların akıllarının ermeyeceği kadar eylemlilik var” diye konuştu.

HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Schneider işçileri yaşanan süreci gazetemize de değerlendirdi.  İşçi Murat Uslu, “Yargı süreci çok ağır işliyor. Çalışma bakanlığından yetki almamıza rağmen yasal süreçteki işleyiş bu hakkımızın önünde engel oluyor. Ama verdiğimiz bu mücadele daha da büyüyerek devam edecek” derken, Emre Balta “Huzurlu bir çalışma ortamı istiyoruz. Güvenli iş koşulları ve özgürlük istiyoruz. Bu süreçte birlik olmanın önemini daha iyi anladık. Bu şekilde mücadele ederek kazanacağız” dedi.  Murat Gözlükavak ise, “İşveren sorunun bakanlık kaynaklı bir sorun olduğundan bahsediyor. Devletin bu konuda çözüm olacak adımlar atması gerekiyor. Ama şunu da biliyoruz hak verilmez alınır. Mücadele edip hakkımızı alacağız” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler sürgünleri eylemle durdurdu

SONRAKİ HABER

Edirne Giyim'de sendika düşmanlığını mahkeme de durduramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...