18 Kasım 2014 10:23

Diyarbakır’da iş cinayetleri sergisi

Maden Mühendisleri Odası kuruluşunun 60. yıl etkinlikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda açılan fotoğraf sergisi ile başladı.

Paylaş

Maden Mühendisleri Odası kuruluşunun 60. yıl etkinlikleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda açılan fotoğraf sergisi ile başladı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde madenlerde yaşanan iş cinayetlerini konu alan ve gazetecilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergide gazetemiz muhabirlerinin çektiği birçok fotoğrafa da yer verildi.

Fotoğraf sergisinin bundan sonraki adresinin Ankara olacağını söyleyen Maden Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Necmi Ergün, “Soma’da, Ermenek’te, sanayi sitelerinde ve tarımsal üretim alanlarında yaşanan işçi katliamlarına dikkat çekmek istedik” dedi. Ergün, 1-31 Aralık tarihleri arasında da Ankara’da iş kazalarına yönelik çeşitli panel ve söyleşiler gerçekleştireceklerini söyledi.

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da, işçilerin her gün kaza denemeyecek, önlenebilecek şekilde yaşamlarını kaybettiğini belirterek, “Soma bunlardan biriydi. Ermenek’te aileler büyük bir dramla işçilerin cenazelerini bekliyor. Hükümet ise bu acı karşısında hamasetten başka bir şey yapmıyor” dedi. Emek sömürüsü ve kâr hırsının daha fazla can almaması gerektiğini söyleyen Beştaş, “HDP olarak, her zaman işçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onların emek ve hak mücadelesi, bizim de mücadelemizdir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hepiniz oradaydınız be'

SONRAKİ HABER

Er Mahsun Yap davasında sanık yine tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...